Podmáslové řezy s mascarpone
Jestli máte chuť na dobré řezy, vyzkoušejte tento recept. Díky podmáslí v těstu chutná korpus skvěle. Po upečení ho stačí jen potřít višňovým džemem a jemným krémem z mascarpone a šlehačky a na závěr posypat strouhanou čokoládou.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 200 kJ / 3 872 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,06 g |
| Tuky | 123,72 g |
| Vláknina | 28,80 g |
| Cholesterol | 558 mg |
| Sodík | 646 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 587,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Veškeré suroviny na těsto prošleháme v míse. Těsto je hodně řídké. Vlijeme ho buď do klasického polovičního pekáčku nebo kulaté dortové formy o průměru 24 cm. Formu vyložíme pečicím papírem.
Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme asi 45 minut. Vyzkoušíme špejlí. Vychladlé prořízneme a manipulujeme opatrně! Korpus je velmi křehký. Krok 2: Krém:
Šlehačku vyšleháme s cukry to tuha. Pak už jen lehce zašleháme mascarpone. Opatrně, aby se nesrazilo! Krok 3: Korpus potřeme višňovým džemem, (podle chuti lze nahradit i jiným nebo čerstvým ovocem) krémem a posypeme strouhanou čokoládou. Dáme uležet na pár hodin do lednice.
Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme asi 45 minut. Vyzkoušíme špejlí. Vychladlé prořízneme a manipulujeme opatrně! Korpus je velmi křehký. Krok 2: Krém:
Šlehačku vyšleháme s cukry to tuha. Pak už jen lehce zašleháme mascarpone. Opatrně, aby se nesrazilo! Krok 3: Korpus potřeme višňovým džemem, (podle chuti lze nahradit i jiným nebo čerstvým ovocem) krémem a posypeme strouhanou čokoládou. Dáme uležet na pár hodin do lednice.
Zveřejněno 26. 6. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podmáslové řezy s mascarpone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PEPn
Moje poznámka
Podmáslové řezy s mascarpone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PEPn
Nejnovější recepty
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 1 hodinou
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 4 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 4 hodinami
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 5 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karamelový likér - latté
Merylas před 1 hodinou
Jablkový závin
Lucy27 před 1 hodinou
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 2 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 3 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 3 hodinami
Kokosové strojkové cukroví
adela. před 3 hodinami
Sachr cukroví
adela. před 3 hodinami
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 5 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 5 hodinami
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 6 hodinami
Tématické fráze:
rezy s mascarpone,
mascarpone recepty,
recepty z mascarpone,
buchta s mascarpone,
buchta s mascarpone recepty,
buchta z mascarpone,
řezy z mascarpone,
řezy s maskarpone,
korpus z podmáslí,
recepty s mascarpone,
řez s mascarpone,
buchta s maskarpone,
jednoduché řezy z mascarpone,
ovocná buchta s mascarpone,
podmaslovy rez,
ovocne rezy s mascarpone,
čokoládové řezy s mascarpone,
recept s mascarpone,
mascarpone řezy,
co upect z mascarpone
Suroviny:
podmáslí,
olej,
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
soda jedlá,
kakao,
mascarpone,
šlehačka 40%,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
višňový džem,
čokoláda tmavá
Komentáře (12)
Přidala jsem i dvě fotky. Mají obrovský úspěch.
Jsou skvělé a hlavně, opravdu je to jednoduchý fofr!