Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

radiator radiator

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min Bez doby odležení těsta

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava, Bez doby odležení těsta)

Přestože třešně i jahody už jsou pryč, sezóna meruněk je v plném proudu. Jelikož netrvá dlouho, je třeba ji patřičně využít. Upečte si koláč se sladkými oranžovými plody a nezapomeňte na pořádnou dávku tvarohové náplně a máslové drobenky.

Suroviny pro 1 kus

kulatá forma Ø 28 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 864 kJ /
3 314 kcal
Bílkoviny74,76 g
Tuky154,69 g
Vláknina7,74 g
Cholesterol 941 mg
Sodík 746 mg
Sůl1,94 g
Sacharidy401,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze surovin vypracujeme těsto, vložíme ho do potravinové fólie a necháme cca 30 minut odpočinout. Krok 2: Připravíme tvarohovou náplň smícháním všech surovin. Krok 3: Na drobenku promícháme oba cukry s máslem a moukou a rozmělňujeme je v dlaních, dokud se směs nezačne drobit. Krok 4: Vypeckujeme meruňky a pokrájíme je na měsíčky. Krok 5: Předehřejeme troubu na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Krok 6: Vyválíme těsto o 1,5 cm větší, než je dno formy. Krok 7: Těsto vložíme do vymazané a vysypané formy a ohnutím vytvoříme okraje. Krok 8: Propícháme několikrát vidličkou, potřeme tvarohovou náplní, poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Krok 9: Dáme do trouby a pečeme cca 40 minut.

TIP: Jak zpracovat úrodu meruněk

Zveřejněno 17. 6. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yO7P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yO7P

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (40)

Meggie1984: Těší mě, že se vám koláč povedl👍...je to můj oblíbený recept na koláčové těsto

Já jsem dala do tvarohové náplně méně cukru, a půl na půl meruňky/jahody a byl vynikající :-8 Děkuji za recept :yes:

:-):yes:

1Marie: Jsem ráda, že je koláč dobrý. Pokud jde o to, že byl koláč suchý, tak je v receptu uvedeno: "podle potřeby přidat mléko (případně bílý jogurt nebo zakysaná smetana)", takže to vylepšení vám při dalším pečení koláče určitě zafunguje:-)

Koláč je upečený. Je dobrý, ale strašně suchý. Budu jej muset nějak vylepšit Do drobenky dávám vždy slané arašídy.

Těsto jsem vymackala do plechu, formu na koláč nemám. Vyšlo to jen tak tak. A výsledek super. Vše se povedlo. Děkuji :yes:

Včera jsem pekla s meruňkami a výsledek na jedničku.
Másla jsem dala 75 gramů, vejce jsem přidala 2 malá a ještě 2 lžíce mléka.
Těsto se mi krásně spojilo a šlo dobře po odležení v lednici vyválet. Drobenku jsem dělala z poloviční dávky z receptu na Rebarborový koláč, z odkazu, co sem vložila Tejaja.
Moc nám chutnal, dnes pro velký úspěch peču znovu :-K:yes::yes:

Vendula Lonska 20. 1. 2016 08:00
Jsme s dcerkou nemocny,tatku mame v praci,merunek hodne tak zkusime kolacek,vypada moc hezky:-)

Těsto doporučuju neválet, ale rovnou do formy natlačit. Drobenka se mi trošku špatně drobila, protože naopak byla hrozně "mazlavá", i když jsem dala jen 80g másla... ale jinak vypadá super. Už ho mám v troubě, tak jsem zvědavá... ;-)

Koláč chválím, upekla jsem ho minulý týden,všem chutnal a dnes jsem musela upéct rovnou tři, aby se na všechny dostalo :-D

degres58:Jsem ráda, že chutnal:-p:yes: a děkuji za vložení fotky:-K

Pekl jsem a je výborný,všem moc chutnal.

Pardon, nevšiml jsem si toho oddílu "drobenka".;-)

Ladislav: Drobenka sa robí z múky, tuku a cukru, robila som aj s kokosom, ale odkedy som objavila tú od Helly, inú nerobím, je vynikajúca. ;-)
http://www.toprecepty.cz/recept/4756-rebarborovy-k...

Jen by mě zajímalo, z čeho se dělá drobenka? Jinak mám silikonovou formu 30 cm.

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
merunkovy kolac s tvarohem, tvarohový koláč s meruňkami a drobenkou, tvarohovo merunkový koláč, koláč s tvarohem a meruňkami, vynikající merunkový koláč, meruńkový koláč, tvarohový koláč s merunkami, tvarohový koláč, meruňkový koláč s drobenkou, tvarohový koláč do kulaté formy, drobenkový koláč s tvarohem a merunkami, drobenkový koláč s meruňkami, koláč s meruňkami a tvarohem, meruňkový koláč do kulaté formy, drobenkovy tvarohovy kolac, tvarohovy merunkovy kolac, recept tvarohovo meruňkový koláč, recept na měruňkový koláč s tvarohem, meruňkový drobenkový koláč, vynikající meruňkový koláč s tvarohem

Suroviny:
mouka hladká, prášek do pečiva, sůl, kůra citronová, cukr krupice, cukr vanilkový, vejce, máslo, jogurt bílý, tvaroh měkký, vejce, pudink vanilkový, cukr krupice, kůra citronová, máslo, mouka hladká, cukr krupice, cukr vanilkový, třešně, tuk, mouka

Přidat fotografie receptu