Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banánová vláčná bábovka

Hodnocení receptu je 4,4 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mamoun

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 50 min

75 min (25 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Nenáročná, z pár základních surovin, ale přesto stále trochu jiná, než jak ji řada z vás zná. Bábovka je tradiční český moučník, který se peče snad v každé rodině. Zkuste ji tentokrát s banánem, který jí dodá na vláčnosti a vůni.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 475 kJ /
6 328 kcal
Bílkoviny110,04 g
Tuky291,32 g
Vláknina29,55 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 634 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy802,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jako první připravíme formu. Vymažeme ji tukem a vysypeme moukou. Krok 2: V míse rozmixujeme banány na kaši, přidáme mouku, cukr, mléko, olej, vanilkový cukr, prášek do pečiva a 4 žloutky. Vše řádně zamícháme. Krok 3: V druhé míse ze 4 bílků připravíme tuhý sníh, který lehce vmícháme do již připraveného těsta. Krok 4: Hotové těsto vlijeme do připravené bábovkové formy a při teplotě 160 °C pečeme cca 50 minut. Můžeme provést zkoušku vpichem špejle, pokud zůstane suchá, je upečeno.

TIP: Jak péct bábovky - oblíbené recepty

Zveřejněno 27. 9. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banánová vláčná bábovka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QgOL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banánová vláčná bábovka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QgOL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

patulka54: na 160⁰ po 30 minútach neexistuje, že bola spalená

Tak tuhle už nikdy víc dělana dle receptu a je v koši po 30 minutách vršek černý jak bota a vevnitř tekutá neupecena 🙁 no bohužel bábovka dnes nebude

moc dobrá

Těsto akorát do velké skleněné formy na bábovku, pekla jsem o 20 minut déle, bábovka je výborná :yes:

Dobrý den… chci se jen optat.. včera jsem dělala tuhle banánovou bábovku, že těsta bylo trochu víc nevadí mi to… :-)
Jen mám menší problém… když se upekla tak jsem zkusila špejlí a suchá byla bábovka pěkná po upečení, ale když jsem ji ráno rozkrojila, tak se mi zdála, ze to není dobře upecěné.. že je to ve vnitř syrové ale chuťově je jako asi dobrá. Ale kdyby to bylo syrové tak špejle je mokrá né? 🤔 nebo to udělal tak ten banán? 🤔 děkuji za odpovéď :-K

Anicka4: měla jsem to stejně ale říkám si ze je to asi tema bananama 🤔

Zbytečně moc těsta, mám bábovku a asi 20 muffinu. Bábovka pěkně na skočila a po asi půl hodině po dopečení splaskla

Nepovedlo... škoda, tolik surovin... měla jsem si přečíst komentáře dřív a rozhodně péct déle!

Těsta bylo sice na bábovku a srnčí hřbet ale pekla jsem podle receptu jen jsem přikryla vrch alobalem a nechala o deset minut déle a je výborná.

Naprosto NEDOPORUČUJU! Těsta je na 3 bábovky, je řídký a už peču asi hodinu a půl a pořád neupečeno a nahore uz cerna... :-// :-// :-// :-//

Tak bábovku jsem šoupla do trouby a zjistila, že jsem úplně zapomněla dát mléko! Těsto se mi zdálo řídké tak akorát, proto mi to nedošlo. Každopádně bábovka se povedla! Takže si nedovedu představit, jak řídké by to těsto bylo, kdybych na to mléko nezapomněla. Pekla jsem na 180st 50min a pak ještě 15min na 150 st. Navíc jsem do 1/3 těsta přidala kakao a udělala mramorovanou.

Souhlasím, že množství je spíše na plech. I velká litinová forma,ve které peču, by byla vrchovatá a při pečení přetekla. Rozdělila sem tedy do babovkove formy a do forem na muffiny. Snadný a rychlý recept. Téměř není co zkazit. 👍🥧

Peču ji právě teď, ale ne v bábovkové formě (2 hřbety). Teplota s délkou pečení absolutně nesouhlasí. Už jsem to pekla jednou, ale dávno a zapomněla jsem, že to nesedí 8-(
Ale vzpomínám si, že byla výborná. Jen by to chtělo upravit v receptu teplotu!!! Proto ubírám jednu hvězdu ;-(

Testa bylo az moc podle me to asi nebude to mnozstvi na klasickou babovku,protoze mi to preteklo. Jinak chutove dobre,jen podle tohho co pisou stupne a delku peceni neodpovida. Podle me je recept na klasickou buchtu a ne babovku:no:

Bábovku jsem dělala dle receptu, akorát jsem pekla 1/2hod na 170 stupňů a dalších 30 min na 150 stupňů.
Je výborná, vlacna

Dobrou chuť všem co ji zkusite. :::-)

Pekla jsem ji 1:15 h a je to málo. Špejle byla suchá, ale bábovka chtěla asi fakt buď déle nebo vyšší teplotu. Mám velikou bábovkovou formu na "bun cake" z USA a přesto bábovka z ní málem vyskočila, jak jí bylo moc. Dětem nechutnala, příště jim do toho přidám nastrouhanou čokoládu, tu sodu, jak někdo píše a budu déle péct. Dám jí ještě šanci. Mně jinak chutnala.:-Q

Načíst další komentáře (14)

Tématické fráze:
banánová bábovka, banánová bábovka s olejem, minibazar.cz, minibazar.cz recepty, bananova babovka recept, minibazar vaření a pečení, rychlá banánová bábovka, minibazar, recept na vláčnou bábovku, bábovka s banánem, bábovka banánová, banánová bábovka hrníčková, hrníčková banánová bábovka, babovka z banánu, minibazar.cz-bazar, tvarohová bábovka s banány, minibazar cz, top banánová bábovka, minibazar recepty, bananova babivka

Suroviny:
banán, mouka polohrubá, cukr, mléko, olej, vejce, prášek do pečiva, cukr vanilkový, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu