Cuketová nádivka od Karol
Cuketová nádivka zasytí. I odpůrcům zeleniny v této formě zachutná. Podle toho, jak moc jí dopřejeme při přípravě uzené maso či salám a jak moc jí okořeníme, se bude i podávat. Dá se jíst samotná nebo doplnit chlebem, hořčicí či křenem.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 411 kJ / 815 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,23 g |
| Tuky | 46,05 g |
| Vláknina | 12,85 g |
| Cholesterol | 584 mg |
| Sodík | 2,87 g |
| Sůl | 6,82 g |
| Sacharidy | 29,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Větší cuketu oloupeme a zbavíme středů se semeny. Menší necháme se slupkou i středy. Nastrouháme na hrubo či najemno. Trošku osolíme. Necháme chvíli odstát aby se cuketa zbavila přebytečné vody.
Krok 2: Housky nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Necháme mléko vsáknout.
Krok 3: Mezitím oloupeme a nastrouháme česnek. Oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno. Uzené maso či uzeninu nakrájíme.
Krok 4: Osmahneme na sádle cibuli, salám a uzené. Necháme trochu vychladnout.
Krok 5: Sádlem vymažeme vhodný pekáč. Včas předehřejeme troubu na 180 °C.
Krok 6: K cuketě zbavené přebytečné vody přidáme opečenou směs cibule a uzenin, česnek a podle chuti i majoránku. Vše dobře promícháme a okořeníme pepřem a solí. Přidáme vymačkanou housku z mléka a vejce. Podle potřeby zahustíme strouhankou.
Krok 7: Urovnáme do pekáčku, zasypeme strouhaným sýrem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova zhruba 30 minut. Chutnější je více vypečená.
Krok 8: Podáváme podle vlastní chuti s hořčicí, chlebem, křenem.
Zveřejněno 7. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketová nádivka od Karol
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR2jE
Moje poznámka
Cuketová nádivka od Karol
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR2jE
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 23 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 4 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 4 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 4 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 4 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 5 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 6 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 6 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 7 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 8 hodinami
Suroviny:
cuketa,
sýr tvrdý,
vejce,
houska,
maso uzené,
salám měkký,
cibule,
česnek,
mléko,
strouhanka,
pepř mletý,
majoránka,
sůl,
sádlo,
hořčice,
křen,
chléb
Komentáře (4)