Podmáslové řezy s mascarpone
Jestli máte chuť na dobré řezy, vyzkoušejte tento recept. Díky podmáslí v těstu chutná korpus skvěle. Po upečení ho stačí jen potřít višňovým džemem a jemným krémem z mascarpone a šlehačky a na závěr posypat strouhanou čokoládou.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 200 kJ / 3 872 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,06 g |
Tuky | 123,72 g |
Vláknina | 28,80 g |
Cholesterol | 558 mg |
Sodík | 646 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 587,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Veškeré suroviny na těsto prošleháme v míse. Těsto je hodně řídké. Vlijeme ho buď do klasického polovičního pekáčku nebo kulaté dortové formy o průměru 24 cm. Formu vyložíme pečicím papírem.
Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme asi 45 minut. Vyzkoušíme špejlí. Vychladlé prořízneme a manipulujeme opatrně! Korpus je velmi křehký. Krok 2: Krém:
Šlehačku vyšleháme s cukry to tuha. Pak už jen lehce zašleháme mascarpone. Opatrně, aby se nesrazilo! Krok 3: Korpus potřeme višňovým džemem, (podle chuti lze nahradit i jiným nebo čerstvým ovocem) krémem a posypeme strouhanou čokoládou. Dáme uležet na pár hodin do lednice.
Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme asi 45 minut. Vyzkoušíme špejlí. Vychladlé prořízneme a manipulujeme opatrně! Korpus je velmi křehký. Krok 2: Krém:
Šlehačku vyšleháme s cukry to tuha. Pak už jen lehce zašleháme mascarpone. Opatrně, aby se nesrazilo! Krok 3: Korpus potřeme višňovým džemem, (podle chuti lze nahradit i jiným nebo čerstvým ovocem) krémem a posypeme strouhanou čokoládou. Dáme uležet na pár hodin do lednice.
Zveřejněno 26. 6. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podmáslové řezy s mascarpone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PEPn
Moje poznámka
Podmáslové řezy s mascarpone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PEPn
Nejnovější recepty
Bezlepkové dia koblížky
Přidáno před 8 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Přidáno před 14 hodinami
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči v pomalém hrnci
Přidáno 1. 4. 2025 18:34
Květák pečený v těstíčku s parmazánem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 1. 4. 2025 17:16
Vajíčkový cottage salát
Přidáno 1. 4. 2025 14:00
Palačinky v troubě
Přidáno 1. 4. 2025 12:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chutné vafle
Reveroger před 2 hodinami
Kedlubnový míchaný salát
Sahula před 2 hodinami
Kedlubnový salát s okurkou
Sahula před 2 hodinami
Hovězí plátky na špeku a pórku
Ongbac3 před 2 hodinami
Pomazánka z tuňáka
radekfiala před 2 hodinami
Sýrová omáčka
_martakrizk8_ před 3 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Ashelin před 3 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Rradka před 4 hodinami
Rychlá buchta Margot
XNika před 5 hodinami
Rychlý jablečný štrúdl - listové těsto
lukasvanek237 před 6 hodinami
Tématické fráze:
rezy s mascarpone,
mascarpone recepty,
recepty z mascarpone,
buchta s mascarpone,
buchta s mascarpone recepty,
buchta z mascarpone,
řezy z mascarpone,
řezy s maskarpone,
korpus z podmáslí,
recepty s mascarpone,
řez s mascarpone,
buchta s maskarpone,
jednoduché řezy z mascarpone,
ovocná buchta s mascarpone,
podmaslovy rez,
ovocne rezy s mascarpone,
čokoládové řezy s mascarpone,
recept s mascarpone,
mascarpone řezy,
co upect z mascarpone
Suroviny:
podmáslí,
olej,
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
soda jedlá,
kakao,
mascarpone,
šlehačka 40%,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
višňový džem,
čokoláda tmavá
Komentáře (8)