Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilované makrely

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tomas Dytrych

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby marinování

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Léto je čas slunění, dovolených a oblíbeného grilování. Zkoušeli jste už někdy grilovanou makrelu? Pojďme si ji připravit. Stačí jen několik surovin, nasolenou a kořeněnou rybu nechat odležet v lednici, a můžeme jít k ohni!

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Opláchnuté makrely osušíme papírovou utěrkou a rozřízneme napůl. Přitom dáváme pozor, abychom neprořízli maso až úplně ke kůži, makrela by se mohla rozpadnout. Krok 2: Česnek oloupeme a společně s lístky rozmarýnu nakrájíme nadrobno. Krok 3: Do této směsi přimícháme olivový olej a připravíme marinádu. Krok 4: Marinádou potřeme nachystané makrely a necháme v lednici marinovat asi půl až dvě hodiny. Krok 5: Makrely grilujeme otevřené nejdříve kůží nahoru při středním až vyšším žáru. Krok 6: Po 5 minutách ryby otočíme, potřeme zbylou marinádou a grilujeme dalších 5 minut.

TIP: Jak grilovat různé druhy masa a ryb?

Zveřejněno 21. 10. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované makrely

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/omGA

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované makrely

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/omGA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Perfektní, jednoduché a chutné!

Super nápad, s tím rozmarýnem to musí krásně vonět. :-)

Úžasný recept. Vyzkoušeno, vřele doporučuji :-8

Petr Hikl 2. 6. 2015 12:56
Skvělý recept.Doporučuji:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)Like:yes::yes::yes:

Pěkné ryby:-p+:yes:, jednoduchá úprava, děláváme podobně:yes:

Jemně uzené jsem ochutnala, grilované ne, ale určitě jsou "šmakovačné", proto +5 :yes::-p;-):-K

ty nejjednodušší úpravy bývají nejlepší... a u ryb to platí dvojnásobně;-)
krása:-K:yes::yes:

To se mi líbí, makrely my rádi. Bezva popis práce :yes::yes::yes: a fotky taky slibují dobrůtku ;-):-p

Tématické fráze:
grilovana makrela, grilované makrely, grilovani makrel, grilovaná makrela recept, makrela grilovana, recept grilovaná makrela, recepty na grilované makrely, marináda na grilované makrely, recept na grilované makrely, jak grilovat makrely, jak grilovat makrelu, příprava makrel na grilování, grilování makrely, marinada na makrely, recept na grilovanou makrelu, makrela na grilu, jak dlouho grilovat makrelu, grilované makrely recept, marináda na grilovanou makrelu, grilovaná uzena makrela recept

Suroviny:
makrela, olej olivový, sůl mořská, pepř černý, rozmarýn čerstvý, česnek

Přidat fotografie receptu