Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládaná vejce v kyselém nálevu

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janatka janatka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 5 min

35 min (30 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Při přípravě obložených mís, talířů nebo i chlebíčků se snažíme o co největší rozmanitost chutí. Vyzkoušejte někdy přidat i pikantní vejce naložená ve sladkokyselém nálevu s bylinkami a zeleninou. Třeba vás překvapí svou chutí a budete se k nim rádi vracet!

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 839 kJ /
917 kcal
Bílkoviny72,10 g
Tuky60,89 g
Vláknina5,12 g
Cholesterol 2,07 g
Sodík 805 mg
Sůl1,68 g
Sacharidy19,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme klasický nálev na okurky, já používám Novu. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, papriku na proužky. Krok 2: Vejce natvrdo oloupeme. Do zavařovací sklenice dáme snítku bylinky (např. od každé po jedné snítce), papriku, plátky česneku, přidáme chilli. Vložíme vejce, a takto suroviny střídáme až do naplnění sklenice. Krok 3: Zalijeme nálevem, uzavřeme a uložíme na tři dny do lednice rozležet. Krok 4: Takto připravené vejce dáme na chlebíčky, obložené mísy a atd.

Zveřejněno 10. 8. 2023

Poznámka autorky janatka

Recept jsem našla na stránkách bzeneckyocet.cz/nakladana-vejce-v-ostrem-nalevu/. Nálev jsem připravila jak děláme na okurky, myslím, že je hodně podobný zdejšímu. Doufám, že to bude inspirací pro někoho, já jsem tomu moc nevěřila, zdálo se mi to dost podivné. Na chlebíčkách je to moc fajn, ta nakyslost vajíček je skvělá. Opravdu nám to moc chutná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaná vejce v kyselém nálevu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68WMl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaná vejce v kyselém nálevu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68WMl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Tak tentokrát jsem naložila vejce s chilli, výhonky z cibulky. Druhá sklenice je cibule na proužky a sušené bylinky ( bazalka, oregáno, tymián, šalvěj ). Máme příští týden oslavu, tak bude na obloženou mísu a chlebíčky.

houba: To opravdu makačka oloupat křepelčí vajíčka:-8. Už jsme je měli několikrát a vím co to je. Já jsem tento recept vůbec neznala. Je to vynikající a opravdu vydrží dlouho. <3<3 Jinak děkuji za vyzkoušení a postřehy.

:-)<3:yes::yes: zajímavý recept určitě stojí za vyzkoušení :-K

houba: loupání křepelcich vajec patří mezi mé oblíbené činnosti;-(
Máš můj obdiv:-K

U nas velmi oblibena, vydrzi dlouho, kdyz se hned nese&erou :-) Synovi jsem udelala k naorzeninam velkou sklenici krepelcích. Byla to doslova oběť :-)
Variant na nalev je po netu spousta. Ja jsem si vybrala podle chute.

zdenka.s: Nálev přecedím. Libeček, proč ne, vyzkoušet se má vše. Nedávat toho moc.:-)

Janatka : recept se mi moc líbí 👍 pro svoji nenáročnost i na suroviny a protože všechno potřebné mám , vajíčka se už vaří :-)
Jestlipak by bylo vhodné dát libeček ,my ho máme moc rádi takřka všude :-D
Dáváte ten nálev z Novy i s kořením nebo ho přecedíte ?Na fotce vypadá úplně čirý

Suroviny:
vejce, česnek, paprika čerstvá červená, kopr čerstvý, chilli paprika sušená

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu