Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Remoska je skvělý pomocník nejen v kuchyni, ale i na cestách. Poradíme, jak v ní upéct kuře
Zdroj: Kristýna Anna Vondálová

Máte chuť na pečené kuře, ale nechcete strávit jeho přípravou celé dopoledne? Pak je tu jedno řešení - remoska. Skvělý oběd do hodiny a půl na stole, využito minimum nádobí, stejně tak elektrické energie.

V posledních letech se remoska opět navrací do českých kuchyní. Díky ovládání jediným tlačítkem je vhodná i pro začátečníky. Proč si tedy nezkusit připravit kuře, které už nikdy nebudete chtít péct jinak.

Jak upéct kuře v remosce

Nehledejte za tím žádné složitosti. Pečení kuřete v remosce je jednoduché, rychlé a efektivní.

  • Nejprve si připravíme maso. Celé kuře či stehna omyjeme a osušíme. Pozor na velikost, pokud by se nám celé kuře do remosky nevešlo, můžeme jej naporcovat.
  • Následně jej prosolíme a okořeníme podle vlastních preferencí.
  • Kuře vložíme do remosky, lehce podlijeme vodou a přidáme několik plátků másla.
  • Remosku zakryjeme víkem a zapneme. Hotovo. Za přibližně 1,5 hodiny můžeme servírovat šťavnaté kuře s křupavou kůrčičkou. Doba pečení však záleží na velikosti kuřete či počtu stehen - stehna pečeme zhruba 1 hodinu. Upečené maso snadno poznáme - lze je lehce oddělit od kosti.
  • Tip 1: Pokud se vám nechce trávit čas přípravou přílohy, můžete pod kuře na dno remosky naskládat oloupané a nakrájené brambory. A nemusí zůstat u samotných brambor, vyzkoušejte různé kombinace, např. brambory, mrkev, cibuli a bylinky.
  • Tip 2: Skvělé jsou také špízy pečené dohromady s bramborami, kdy připravené jídlo již není nutné podlévat, zelenina spolu s masem pustí dostatek šťávy.

Jak předejít připékání k víku remosky

Může se stát, že se začne připravovaný pokrm svrchu připékat. Pravděpodobně je to tím, že je remoska příliš naplněna a jídlo dosahuje blízkosti pečícího víka. V tomto případě je dobré mít po ruce alobal a obsah remosky zakrýt. Pozor, stejně jako připravovaný pokrm, ani alobal se nesmí dotýkat pečícího víka.

Multifunkčnost remosky

Díky své velikosti, nízké spotřebě elektrické energie a široké škále využití je remoska nenahraditelný pomocník nejen v domácnostech, ale také na dovolených. O jejím využití se můžete přesvědčit v dalších receptech:

Jaké zkušenosti máte s remoskou vy? A berete ji s sebou na cesty? Podělte se s námi o své tipy v komentářích pod článkem.

Komentáře (2)

satelit: Jaký máte model Remosky, starší nebo novější? Teoreticky by mohl být problém s topnou spirálou. Zkoušeli jste dát na buchty alobal? I ten dokáže ovlivnit výsledky našeho snažení. :-) Mám Remosku novou i starou od babičky a mohu říct, že staré pečou mnohem lépe! :-K

Cathleen, má Honzovy buchty krásně upečené i zespodu, mě Remoska tak pěkně nepeče. ;-(

Další tipy a triky