České buchty s povidly
Teplá pocukrovaná buchta – to je jako z pohádky o Honzovi! Tyto jsou voňavé, vláčné a naplněné povidly. Jsou z kynutého těsta, které je pro tradiční plněné české buchty a koláče nepochybně nejlepší.
Suroviny pro 30 kusů
30kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 537 kJ / 3 235 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,71 g |
Tuky | 108,33 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 694 mg |
Sodík | 928 mg |
Sůl | 2,29 g |
Sacharidy | 478,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse rozetřeme droždí s cukrem, 2 lžícemi mouky a 4 lžícemi vlažného mléka na kašičku - kvásek. Ten necháme v teple vzejít.
Krok 2: Přidáme cukr, mouku, vlahý tuk a mléko, ve kterém jsme rozpustili sůl a rozkvedlali žloutky. Vypracujeme vláčné, měkké těsto. Necháme v teple nakynout, až zdvojnásobí svůj objem.
Krok 3: Pekáč vymažeme tukem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 4: Na mírně pomoučeném vále rozdělíme vykynuté těsto na 30 stejně velkých kousků, z nich uděláme placičky a naplníme povidly, které rozmícháme s trochou rumu.
Krok 5: Buchtičky zabalíme a po stranách potřeme rozpuštěným máslem. Spojenou stranou klademe do máslem vymazaného pekáče a necháme ještě 10 minut kynout.
Krok 6: Pak povrch potřeme vajíčkem.
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C dozlatova. Vychladlé pocukrujeme.
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C dozlatova. Vychladlé pocukrujeme.
Zveřejněno 22. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
České buchty s povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOvEO
Moje poznámka
České buchty s povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOvEO
Nejnovější recepty
Odlehčený vajíčkový salát
Přidáno před 1 hodinou
Fazole se zeleninou a mletým masem
Přidáno před 1 hodinou
Čočka na kyselo s houbovou čalamádou
Přidáno před 2 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Přidáno před 2 hodinami
Směs rýže s cizrnou, sušenými rajčaty a žampiony
Přidáno před 3 hodinami
Švédské masové kuličky s nakládanými brusinkami
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak správně zamrazit zbylé cukroví? Při vhodném postupu vydrží chutné skoro až do Velikonoc
Bábovka ze zbytků cukroví: Ideální moučník k odpolední kávě, do které využijete zbylé rohlíčky, linecké i nepečené druhy
Náš život s celiakií: Bezlepkové Vánoce s Áňou aneb Jak jsem pekla perníčky a jak jsem objevila recept na super bagetu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborák s masovou směsí
lucy.komi před 1 hodinou
Kuřecí nudličky na mrkvi s pórkem
mafinka888 před 1 hodinou
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
TondaJ před 3 hodinami
Karbanátky z brambor a balkánského sýra
trener před 4 hodinami
Krémová polévka z rybího filé
Kajkajak před 5 hodinami
Plátky vepřové panenky podle asijské kuchyně
Lucie1001 před 6 hodinami
Černá čočka Beluga se zeleninou a uzeným masem
Teomi před 9 hodinami
Cuketový perník
LendaS před 22 hodinami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
poirotka 1. 1. 2025 17:55
Pažitková rychlá polévka
Kajkajak 1. 1. 2025 17:22
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
žloutek,
droždí,
sůl,
mléko,
kůra citronová,
cukr vanilkový,
vejce,
máslo,
povidla švestková,
rum
Komentáře (2)