Jak vykostit vepřové koleno. Připravili jsme pro vás videonávod
Vepřové koleno s láskou jedí především muži. A není divu, po upečení je totiž uvnitř nádherně měkké a šťavnaté, s křupavě vypečenou kůží na povrchu. Pokud však chcete skutečně perfektní výsledek, zkuste vepřové koleno před pečením vykostit.
Pečené vepřové koleno je pochoutkou, na kterou jezdí turisti do Čech z celého světa. Najdeme ho v nabídce mnoha restaurací a pivnic, ale co když na něj dostaneme zrovna chuť, nebo chceme překvapit svou drahou polovičku domácí verzí? Budete se divit, jak je to snadné. Pokud ale chcete skutečně jen krásně šťavnaté a měkké maso s křupavou kůží, zkuste vepřové koleno vykostit.
Mohlo by vás zajímat
Jak vykostit vepřové koleno?
Pojďme se podívat, jak vykostit vepřové koleno v několika krocích.
- Připravíme si ostrý nůž a vepřové koleno.
- Řezy vedeme opatrně podél kostí (snažíme se být co nejblíže kosti).
- Poté si položíme kost na výšku a ze shora dolů ji od masa celou odřízneme.
- Zůstane nám krásně vysoký plát vepřového masa.
Vykostěné vepřové koleno připravíte na různé způsoby
Jakmile máte vykostěné vepřové koleno, je nejlepší ho upéct. Stačí si připravit jednoduchou marinádu (podle chuti) a následně s ní maso pořádně potřít. Po upečení můžete koleno servírovat jen tak s chlebem, ale i klidně se zelím či vařeným bramborem. Dokonce si z něj můžete připravit i skvělou pomazánku.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Poklady české kuchyně: Vepřové koleno potřebuje dlouhé pozvolné pečení a prudký závěr, tak bude uvnitř šťavnaté, zvenku křupavé
Zelí podle Jana Punčocháře: „Nejraději mám to čerstvé a zkaramelizované,“ říká slavný šéfkuchař, který přidal i pár vychytávek
Vyzkoušejte vaření metodou sous-vide: Tak šťavnaté maso jste možná ještě neochutnali!
Komentáře
31. 12. 2023 10:09
24. 9. 2023 22:12
24. 9. 2023 18:37