Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Císařské řízečky, domácí hranolky, česneková majonéza

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Řízky v jakékoliv podobě má rád snad každý. V tomto receptu jsou plátky kuřecích prsou marinované v jogurtu s česnekem, zázvorem a citronovou šťávou. Jako přílohu k nim pak podáváme domácí hranolky a lahodnou majonézu.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 752 kJ /
3 287 kcal
Bílkoviny182,15 g
Tuky277,84 g
Vláknina3,19 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 530 mg
Sůl1,28 g
Sacharidy13,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěná kuřecí prsa rozřízneme na 2 tenké plátky a mezi fóliemi je naklepeme. Česnek utřeme s troškou soli, smícháme se zázvorem, jogurtem, citronovou šťávou a vzniklou směsí potřeme naklepané plátky z obou stran. Necháme zakryté fólií v chladu. Krok 2: Zatím připravíme hranolky z moučných brambor. Můžeme je smažit na tuku nebo upéct dozlatova v troubě vyhřáté na 200 °C, cca 30 minut. Krok 3: Majonézu připravíme tak, že v robotu prošleháme žloutky, ocet, prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Když se směs spojí, přidáváme za stálého šlehání pomaličku olej, až vznikne hustá majonéza. Krok 4: Odleželé maso obalíme v mouce, trošku osoleném rozkvedlaném vejci a strouhance. Oklepeme přebytečnou strouhanku a v rozehřáté pánvi na tuku zvolna osmažíme dozlatova. Krok 5: Podáváme řízečky s hranolky a v mističce zvlášť majonézu.

TIP: Domácí majonéza: Tipy a triky jak ji připravit rychle i levně

Zveřejněno 3. 11. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Inspirace Apetit 3/2008, upraveno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xzm1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xzm1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

magdalenka: :-) Moc děkuji za komentář, máš pravdu opravím :-K Přeji krásný a pohodový večer,

Marie Svarcova: na majonézu k dvom žĺtkom ja dávam cca 200 ml oleja. Mám dojem, že v surovinách na majonézu máš preklep.

Anna Kocikova: :-) Drahuško děkuji za komentář, souhlasím i kefír je skvělý do marinády :-K Hezky a pohodový večer .

Hezká fotka chutného jídla:-KTaké do marinády dávám zázvor.Ale místo jogurtu používám kefír:yes:

danila: :-) Děkuji za komentář a přeji krásný večer :-K

Páči sa mi zázvor v marináde, troška netradičná surovina pri rezňoch, určte vyskúšam:-)

Suroviny:
prsa kuřecí, česnek, jogurt bílý, sůl, zázvor mletý, šťáva citronová, mouka hrubá, vejce, strouhanka, sádlo, brambory moučné, olej, žloutek, ocet, česnek, šťáva citronová, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu