Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Císařské řízečky, domácí hranolky, česneková majonéza

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Řízky v jakékoliv podobě má rád snad každý. V tomto receptu jsou plátky kuřecích prsou marinované v jogurtu s česnekem, zázvorem a citronovou šťávou. Jako přílohu k nim pak podáváme domácí hranolky a lahodnou majonézu.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 752 kJ /
3 287 kcal
Bílkoviny182,15 g
Tuky277,84 g
Vláknina3,19 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 530 mg
Sůl1,28 g
Sacharidy13,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěná kuřecí prsa rozřízneme na 2 tenké plátky a mezi fóliemi je naklepeme. Česnek utřeme s troškou soli, smícháme se zázvorem, jogurtem, citronovou šťávou a vzniklou směsí potřeme naklepané plátky z obou stran. Necháme zakryté fólií v chladu. Krok 2: Zatím připravíme hranolky z moučných brambor. Můžeme je smažit na tuku nebo upéct dozlatova v troubě vyhřáté na 200 °C, cca 30 minut. Krok 3: Majonézu připravíme tak, že v robotu prošleháme žloutky, ocet, prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Když se směs spojí, přidáváme za stálého šlehání pomaličku olej, až vznikne hustá majonéza. Krok 4: Odleželé maso obalíme v mouce, trošku osoleném rozkvedlaném vejci a strouhance. Oklepeme přebytečnou strouhanku a v rozehřáté pánvi na tuku zvolna osmažíme dozlatova. Krok 5: Podáváme řízečky s hranolky a v mističce zvlášť majonézu.

TIP: Domácí majonéza: Tipy a triky jak ji připravit rychle i levně

Zveřejněno 3. 11. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Inspirace Apetit 3/2008, upraveno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xzm1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xzm1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

magdalenka: :-) Moc děkuji za komentář, máš pravdu opravím :-K Přeji krásný a pohodový večer,

Marie Svarcova: na majonézu k dvom žĺtkom ja dávam cca 200 ml oleja. Mám dojem, že v surovinách na majonézu máš preklep.

Anna Kocikova: :-) Drahuško děkuji za komentář, souhlasím i kefír je skvělý do marinády :-K Hezky a pohodový večer .

Hezká fotka chutného jídla:-KTaké do marinády dávám zázvor.Ale místo jogurtu používám kefír:yes:

danila: :-) Děkuji za komentář a přeji krásný večer :-K

Páči sa mi zázvor v marináde, troška netradičná surovina pri rezňoch, určte vyskúšam:-)

Suroviny:
prsa kuřecí, česnek, jogurt bílý, sůl, zázvor mletý, šťáva citronová, mouka hrubá, vejce, strouhanka, sádlo, brambory moučné, olej, žloutek, ocet, česnek, šťáva citronová, olej

Přidat fotografie receptu