Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapří karbanátky z Rozkoše

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Kapr je pro mnohé rybou pouze vánoční. Avšak z jeho masa můžeme vytvořit i další chutná jídla. Příkladem jsou tyto smažené kapří karbanátky s kořením. K podávání se pak skvěle hodí třeba bramborová kaše.

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 001 kJ /
717 kcal
Bílkoviny82,35 g
Tuky25,08 g
Vláknina4,58 g
Cholesterol 546 mg
Sodík 3,74 g
Sůl9,23 g
Sacharidy38,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vrchní díl hřbetu bez kůže nakrájíme na tenké plátky a najemno umeleme. Dáme do mísy, přidáme žloutky, sůl, hořčici, worcester, mletý pepř, hladkou mouku, strouhanku a najemno nakrájenou cibuli. Vše propracujeme až se nám směs nelepí na misku a drží pěkně pohromadě. Dáme do lednice chvíli odpočinout. Krok 2: Ze směsi uděláme 6 bochánků, které promáčkneme na 1,5 cm placičky. Obalíme je v mouce, rozšlehaných bílcích a strouhance. Krok 3: Karbanátky opečeme pomalu na oleji dozlatova a podáváme s bramborovou kaší, nebo brambory.

TIP: Kaše nemusí být jen bramborová. Vyzkoušejte s námi recepty na další přílohové kaše

Zveřejněno 3. 11. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapří karbanátky z Rozkoše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR0RR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapří karbanátky z Rozkoše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR0RR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Jaromira18: to já to mám bez práce - dostanu čisté filety, přebrané vnitřnosti a očištěnou hlavu....

Nadja: Manžel kapra pouze vykuchá, ostatní si dělám sama. Máme štěstí, že kapra máme všichni rádi a dělám ho často, přesto o Vánocích ho jíme s velkou chutí, jako by jsme ho jedli poprvé.:-K:-K:-K

:-K Jaromira18: děkuji. Mně Petr kapříka vyfiletuje a do mrazáku dávám filety vcelku - z celého kapra mám 2 ks a každý zabalím zvlášť. Pak si mohu vzít, kolik potřebuji a teprve potom krájím na porce. Tak až vyzkouším karbanátky, tak budu ještě odkrajovat hřbety.
Synové kapra nemusí, Petr jen o vánocích, já tak ještě 1 - 2x v průběhu roku. Dokud žil přítel, tak jsme měli kapříka častěji, on ho měl rád a klidně snědl půlku k obědu. Pro něj jsem dělala v průběhu roku i rybí polévku, ale mně stačí jen na vánoce. Ještě vnuk měl rád kapra i polévku, ale už od loňska nechtěl nic. Karbanátky by si možná dal. ;-)

Nadja: Pokaždé, když mi manžel přiveze kapra, tak odříznu ocas až kde začínají dlouhé kosti a odříznu hřbet od spodní části kapra. Pak to beru podle potřeby. Na Vánoce obaluji pouze co mají dlouhé kosti. Na sekáčku jsem to nezkoušela, ale na mašince ano, ale dvakrát jsem to přemlela.:-K:-K:-K

:-K Jaromira18: děkuji za Tvé zkušenosti. Myslíš, že kdybych místo mletí dala maso do mixeru (mám Ronic a je to spíše sekáček), že by tam Y pak nebyly znát? Ruční mašinku mám na chatě a chtěla bych to jen vyzkoušet, tak se mi nechce mašinku převážet. A také mám jen 3 filety z kaprů - tak bych použila jen tu horní část z filetu s Y, a spodní, kde jsou jen velké kosti, bych nechala na trojobal (mám je v mrazáku již na vánoce). ;-)

Nadja: Manželovi to krájím 2- 3 mm od sebe až ke kůži. Ostatní tam ty kostičky cítili, ať je to co nejlépe upečeno, tak by to nakrájené nejedli, ani já. Na karbanátky to krájím na tenké plátky a namelu na jemno. Kostičku zatím nikdo nenašel.:-K:-K:-K

Jaromira18: Zaujaly mne Tvoje karbanátky - kdysi jsem kupovala podobné ve Frionoru, moc jsme je milovali, ale pak je přestali prodávat. Asi nebyly z kapra, ale z mořských ryb. Kapra občas míváme a ráda bych z něj karbanátky udělala, ale bojím se Y kostiček, že se dobře neumelou. Asi předloni jsem zkoušela podle rady p. Stupky tu část s Y před obalováním nakrojit na co nejtenčí plátky, aby se Y překrájely, ale stejně jsem tam kostičky cítila. ;-(

:-)<3:yes::yes:Také bych si pochutnala, dělávám z kapra (i jiných ryb) podobně kuličky nebo šišky hlavně pro děti, jelikož se nemusí bát kostí. ;-) recept se mi líbí :-K

Anna Kocikova: Drahuško moc a moc ti děkuji.:-K:-K:-K

Já bych si pochutnala:-8:-KKarbanátky nebo sekanou dělávám z rybího filé,ale z kapříka musely být hezky vońavé:yes:

Suroviny:
maso, žloutek, hořčice plnotučná, sůl, koření na mleté maso, omáčka worcesterová, pepř mletý, cibule, strouhanka, mouka hladká, mouka hladká, bílek, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu