Křehké martinské rohlíčky podle Markéty
Na den svatého Martina je tradicí péct sladké rohlíčky. Tyto připravíme bez kynutí, ale se spoustou másla v těstě. Rohlíčky jsou plněné výbornou náplní z vlašských ořechů s medem, perníkem a skořicí.
Suroviny pro 32 kusů
32kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 992 kJ / 5 734 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 94,28 g |
| Tuky | 409,12 g |
| Vláknina | 25,43 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 599 mg |
| Sůl | 1,47 g |
| Sacharidy | 406,02 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehké martinské rohlíčky podle Markéty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR0q5
Moje poznámka
Křehké martinské rohlíčky podle Markéty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR0q5
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 10 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 10 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 10 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 10 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 11 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 12 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 12 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 13 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 13 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
smetana zakysaná,
cukr vanilkový,
máslo,
sůl,
ořechy vlašské,
smetana ke šlehání,
skořice,
med,
kůra citronová,
perník strouhaný,
žloutek,
voda,
cukr moučkový
Komentáře (13)