Sněhová omeleta s párkovými sluníčky
Volské oko neboli sázená vejce patří mezi nejoblíbenější způsoby přípravy vajíček. Rychlejší večeři ani snídani nepřipravíte. Sluníčko na talíři vás potěší a rozzáří celý váš den. Zde platí, že jíme i očima.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 614 kJ / 864 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,16 g |
| Tuky | 62,44 g |
| Vláknina | 1,96 g |
| Cholesterol | 1,12 g |
| Sodík | 1,74 g |
| Sůl | 4,09 g |
| Sacharidy | 16,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Párky nakrájíme na malé proužky, ale nedokrojíme. Nejlépe, když dáme dvě špejle z obou stran a nožem krájíme do výšky špejle. Poté rozkrojíme na poloviny, stočíme a spojíme párátky.
Krok 2: Vejce oddělíme žloutky od bílků. Na pánev dáme kapku oleje a vložíme kolečka párků nakrojenou stranou dolů. Po krátkém opečení otočíme a vložíme do každého žloutek. Smažíme asi 4-5 minut, aby žloutek zůstal tekutý.
Krok 3: Mezitím vyšleháme bílek do řídké pěny a vmícháme bylinkovou sůl a strouhanku. Na rozpálenou pánev potřenou olejem vyklopíme sníh a pod poklicí opečeme z jedné strany cca 3-4 minuty.
Krok 4: Po opečení omeletu pomocí talíře otočíme a opečeme z druhé strany. Po cca 3-4 minutách ji poklademe plátky rajčat a položíme plátky sýru.
Krok 5: Omeletu přeložíme napůl a už jen krátce asi půl minuty necháme dopéct. Žloutky v opečeném párku osolíme, opepříme a servírujeme společně s omeletou.
Zveřejněno 18. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sněhová omeleta s párkovými sluníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R087
Moje poznámka
Sněhová omeleta s párkovými sluníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R087
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 23 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 3 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 3 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 4 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 5 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 5 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 6 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 7 hodinami
Suroviny:
vejce,
párky,
sýr,
rajče,
strouhanka,
sůl bylinková,
pepř mletý,
olej
Komentáře (8)