Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek na paprikách a česneku

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Pokud zrovna nemáte chuť na maso, pak pro vás máme tento rychlý a jednoduchý recept na lilek na paprikách a česneku. Dobře okořeněný pokrm chutná nejlépe s rýží nebo s čerstvým pečivem.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 273 kJ /
304 kcal
Bílkoviny6,94 g
Tuky16,11 g
Vláknina10,56 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy29,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka cca 0,5 cm, rozložíme je na podložku a osolíme, necháme vypotit. Krok 2: Zatím očistíme a nakrájíme cibuli na kostičky, papriky na proužky a oloupeme česnek. Vypocený lilek otřeme papírovými utěrkami a nakrájíme na kostičky. Krok 3: Do hluboké rozehřáté pánve dáme lžíci oleje a orestujeme cibuli, přidáme lilek, dle potřeby ještě lžíci oleje a restujeme až bude ze všech stran mírně opečený. Krok 4: Přidáme papriky, ještě pár minut restujeme, přidáme papriku sladkou i pálivou, kmín, pepř promícháme a podlijeme třetinou vývaru nebo vody. Stáhneme teplotu na minimum a dusíme pár minut zeleninu na skus, dle potřeby podléváme po troškách až cibule vše zahustí. Krok 5: Před odstavením přidáme prolisovaný nebo utřený česnek případně dosolíme nebo připepříme. Podáváme s rýží nebo pečivem dle vlastní chuti.

TIP: Jak upravit správně lilek?

Zveřejněno 21. 11. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRrrx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRrrx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
lilek, sůl, olej, cibule, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá bílá, česnek, koření paprika maďarská, kmín drcený, paprika sušená pálivá, vývar masový, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu