Krůtí řízek se sýrem, ananasem a brusinkovým kaviárem
Tento recept je skvělá volba, pokud chcete udělat radost milovníkům kombinace ovoce + sýr + maso. Navíc přidejte mandličky a "kaviár " z brusinek. Uvidíte, že tento pokrm bude vašimi strávníky kladně přivítán.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 567 kJ / 374 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,78 g |
| Tuky | 29,15 g |
| Vláknina | 4,86 g |
| Cholesterol | 39 mg |
| Sodík | 24 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 18,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na brusinkový kaviár smícháme džus s vodou a želatinou. Zahřejeme, odstavíme a mícháme, až se želatina zcela rozpustí.
Krok 2: Poté ji pomocí injekční stříkačky kapeme do hodně vychlazeného oleje v malé misce. Utvoří se kuličky, jelikož olej odpuzuje vodu. Pak na sítku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
Krok 3: Prsní krůtí řízky mírně naklepeme mezi fólií, osolíme, okořeníme a poprášíme moukou z obou stran.
Krok 4: V rozpálené pánvi na přepuštěném másle (nebo másle se lžičkou oleje) opečeme řízky z obou stran.
Krok 5: Na každý řízek položíme plátek sýru, zakryjeme na minutu poklicí a necháme sýr rozpustit.
Krok 6: Odsuneme řízky stranou a v pánvi opečeme rychle i kolečka ananasu. V menší pánvičce současně opražíme nasucho plátky mandlí.
Krok 7: Podáváme s různě upravenými bramborami, řízek posypeme plátky opražených mandlí a doplníme ananasem s brusinkovým kaviárem.
Zveřejněno 9. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí řízek se sýrem, ananasem a brusinkovým kaviárem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68B2z
Moje poznámka
Krůtí řízek se sýrem, ananasem a brusinkovým kaviárem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68B2z
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 4 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 5 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 6 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 7 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 10 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 51 minutami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 3 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 4 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 6 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 7 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 8 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 8 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 9 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 9 hodinami
Suroviny:
prsní řízek,
sůl,
koření tandoori masalo,
mouka hladká,
ghee,
ananas,
mandle plátkové,
sýr gouda,
džus brusinkový,
voda,
želatina červená,
olej
Komentáře (5)
Jen pro ujištění:tou želatinou myslíš Dortové želé, takový malý sáček ?Děkuji za odpověď,hezkou neděli, Maruško
Na ten barevný"kaviár"používám snadnější postup.Dr. Oetker Dort-želé(barva podle potřeby) naliju na tácek a po ztuhnutí vypichuju brčkem na limonádu.Po vyfouknutí to sice nejsou doslova kuličky,ale ještě nikdo to tak podrobně neprohlížel