Výborná vánočka naší babičky Boženky
Vánočka je královnou mezi sladkým kynutým pečivem. Její tradice pečení je zejména v období Vánoc. Vůně máslového těsta, které zdobí rozinky předem namočené v rumu a plátky mandlí, se line celým domovem. Stačí jen pocukrovat a vychutnávat.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 205 kJ / 4 351 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 96,06 g |
| Tuky | 145,00 g |
| Vláknina | 32,40 g |
| Cholesterol | 1,19 g |
| Sodík | 204 mg |
| Sůl | 0,39 g |
| Sacharidy | 649,29 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborná vánočka naší babičky Boženky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkQP5
Moje poznámka
Výborná vánočka naší babičky Boženky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkQP5
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 15 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 16 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 17 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 18 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 21 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 14 minutami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 34 minutami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 55 minutami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 2 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 2 hodinami
Bramboračka
danal před 4 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 12 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 15 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
máslo,
žloutek,
droždí čerstvé,
sůl,
mléko plnotučné,
kůra citronová,
cukr vanilkový,
ořech muškátový,
rozinky,
rum,
vejce,
lupínky mandlové
Komentáře (6)