Pikantní vepřové závitky se zeleninou
Zimní jídlo má zahřát, pohladit duši a samozřejmě nasytit. Aby maso v závitcích dobře chutnalo i s přílohou, použijte stejné bylinky na ochucení pečených brambor. Česnek a snítky rozmarýnu vylepší chuť a ozvláštní běžnou přílohu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 014 kJ / 720 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,38 g |
| Tuky | 10,38 g |
| Vláknina | 22,39 g |
| Cholesterol | 20 mg |
| Sodík | 100 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 127,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, jemně potřeme prolisovaným česnekem a troškou hořčice .
Krok 2: Poklademe proužky mrkve a papriky, stočíme a spíchneme parátkem. Na rozehřátém sádle opečeme zprudka ze všech stran.
Krok 3: Maso vyjmeme, do výpeku dáme najemno nakrájenou cibuli a osmahneme. Vložíme zpět maso, přidáme rozmarýn a tymián, podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka. Měkké maso opět vyjmeme a šťávu zredukujeme na polovinu. Pak vložíme lžičku studeného másla a odstavíme.
Krok 4: Brambory omyjeme kartáčkem, naskládáme do pekáčku, pokapeme olejem, osolíme, mezi brambory vložíme snítky čerstvého oregána, rozmarýnu a stroužky česneku, upečeme v troubě doměkka.
Krok 5: Podáváme s restovanou zeleninou.
Zveřejněno 8. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní vepřové závitky se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpK88
Moje poznámka
Pikantní vepřové závitky se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpK88
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 12 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 12 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 12 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 13 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 14 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 14 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 15 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 16 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
sůl,
pepř mletý,
hořčice hrubozrnná,
česnek,
rozmarýn,
tymián,
mrkev,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
vývar masový,
máslo,
brambory,
sůl,
olej,
rozmarýn,
česnek
Komentáře (9)
I fotka moc pěkná, ale to ty máš vždycky.