Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový závitek s mletým masem, šunkou a vejcem

Vepřové závitky, plněné šunkou, mletým masem a vaječnou omeletou nejen krásně vypadají, ale ještě lépe chutnají a tak je můžete připravit i pro slavnostnější večeři. Skvěle je doplní šťouchané brambory, nebo dušená rýže.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 415 kJ /
1 055 kcal
Bílkoviny71,57 g
Tuky70,92 g
Vláknina5,09 g
Cholesterol 424 mg
Sodík 1,52 g
Sůl4,09 g
Sacharidy15,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme včas nahřívat na 180 °C a pekáček vymažeme kouskem sádla. Krok 2: Vejce rozklepneme a rozšleháme. V pánvi rozpálíme lžíci másla, vylijeme vajíčka a připravíme omeletu. Krok 3: Maso očistíme, osušíme a rozkrojíme na 2 pláty. Jeden plát umeleme nebo rozmixujeme spolu se slaninou. Krok 4: Druhý naklepeme přes fólii do tenkého obdélníku, lehce osolíme, opepříme a poklademe sušenou šunkou. Krok 5: Potřeme hořčicí, navrstvíme mleté maso ochucené steakovým nebo grilovacím kořením, položíme usmaženou omeletu z vejce a zabalíme závitek. který svážeme kuchyňským provázkem. Krok 6: Závitek přemístíme do pekáčku. Zakryjeme alobalem (matnou stranou ven), podlijeme vývarem (nebo vodou) a dáme na 35-40 minut do trouby. Krok 7: Poté odstraníme alobal a dopečeme cca 15 minut dozlatova. Necháme 10 minut odpočinout, odstraníme provázek a nakrájíme na 2 porce. Krok 8: V průběhu pečení masa připravíme omáčku. Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a v rozehřáté pánvi na malém množství oleje orestujeme. Lehce osolíme, aby rychleji změkla. Krok 9: Když cibule začne zlátnout přidáme špetku cukru, aby zkaramelizovala poté podlijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Krok 10: Dle potřeby podléváme na sníženém stupni tepla po troškách vodu, abychom cibuli rozdusili doměkka. Krok 11: Ochutíme paprikovou lahůdkovou pastou z tuby, worcesterem a nakonec propasírovanou omáčku smícháme s výpekem z pekáčku a povaříme do potřebné hustoty. Krok 12: Podáváme s dušenou rýží, bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.

TIP: Jak na skvělé šťouchané brambory

Zveřejněno 12. 1. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5go7

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5go7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Merylas: :-) Moc děkuji za milý komentář, mám maličký mixér Krups asi na 250 ml, starý ale super:-K Krásný den

Moc pěkný recept, který se dá využít třeba na nedělní oběd. :yes: Taky je moc hezky popsaný postup a proto se toho nezaleknou ani méně zkušení. :-K Na mixování menšího množství masa a jiných surovin používám sekáček potravin, který mám jako příslušenství k tyčovému mixéru.

RubyRom: :-) moc děkuji a přeji krásný, pohodový večer :-K

Skvělé, není co dodat.:yes::yes:

Jaromira18: :-)<3Moc děkuji za komentář i za to, že jsi to tak rychle uvařila a přeji krásný a pohodový zbytek dne :-K

:yes::yes:Moc dobré.:-K

Suroviny:
kýta vepřová, sůl, pepř mletý, šunka uzená, hořčice, máslo, vejce, slanina, sádlo, vývar masový, olej, cibule červená, sůl, cukr, pasta papriková, víno červené, omáčka worcesterová, výpek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu