Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kávová roláda s náplní à la cannoli

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Moanka Moanka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Uvařte si hrníček dobré kávy a vychutnejte si k němu kousek voňavé kávové rolády s krémem a oříšky. S kávou a šlehačkou vám tento dezert rázem zcela jistě zlepší den o sto procent. Uvidíte.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 319 kJ /
2 944 kcal
Bílkoviny91,48 g
Tuky152,84 g
Vláknina5,55 g
Cholesterol 1,75 g
Sodík 877 mg
Sůl1,85 g
Sacharidy297,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 200 °C. Velký plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Vejce ušleháme s cukrem do světlé nadýchané pěny. Kávu smícháme s přesátou moukou a kypřícím práškem, stěrkou vmícháme do vaječné směsi. Krok 3: Těsto vlijeme na plech, rozetřeme ke krajům a pečeme asi 15 minut dozlatova.
Vyklopíme na pocukrovanou čistou kuchyňskou utěrku, sloupneme pečicí papír a piškot volně srolujeme po delší straně. Zarolovaný jej necháme zcela vychladnout. Krok 4: Na náplň utřeme ricottu s mascarpone, vanilkovým extraktem a moučovým cukrem do hladkého krému. Rozrolujeme piškotový plát a potřeme krémem (trochu si necháme stranou na potření rolády). Znovu pevně zavineme, zabalíme do potravinářské fólie, utáhneme a necháme alespoň hodinu chladit. Krok 5: Poté roládu potřeme zbylým krémem, hustě posypeme kakaem a praženými sekanými lískovými oříšky.

TIP: Desatero na téma sladká roláda - rady a tipy

Zveřejněno 2. 2. 2024

Poznámka autorky Moanka

Recept jsem vyčetla v novém časopise Apetit. Jen v něm krém dělají z 150 g ricotty a 100 g mascarpone, vše dají do rolády a tu nakonec jen posypou kakaem a ořechy. Já se ale bála, že mi na ní nebudou ty ořechy držet. :-D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO7DM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO7DM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Hella: Také mě to v receptu mile překvapilo a za zkoušku to stálo. <3 Děkuji za milý komentář. :-8

Marie Svarcova: Děkuji Ti, Maruško. Je výborná. Jsem ráda, že jsem na ni narazila, ale lákají mě další a další… :-D

Často dělám rolády a dát do těsta kávu mě nenapadlo. Určitě vyzkouším, je to dobrý nápad!

:-)<3:yes::yes: Moanko , krásnou roládu jsu vytvořila - parádní a určitě výborná :-K

Suroviny:
vejce, cukr krupice, káva instantní, mouka hladká, prášek do pečiva, sýr ricotta, mascarpone, extrakt vanilkový, cukr moučkový, cukr, kakao, ořechy lískové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu