Plecko v copánku s růžičkovou kapustou
Velmi efektně působí maso spletené do copánků. Proložení uzeným česnekovým bokem maso nádherně ovoní. Také nebude vysušené. Přílohou, která se dohotoví společně, jsou křupavé sladké kapustičky. Tato kombinace vás dostane.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 396 kJ / 573 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,36 g |
Tuky | 17,93 g |
Vláknina | 32,30 g |
Cholesterol | 14 mg |
Sodík | 86 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 68,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno a stroužky česneku prolisujeme.
Krok 2: Plátky masa očistíme, osušíme, naklepeme a osolíme. Na prkýnku si je otočíme delší stranou k sobě a každý plátek masa rozřízneme na 3 pruhy. Nedořízneme až ke konci, na okraji necháme cca 2 cm kousek masa v celku.
Krok 3: Na každý pruh položíme plátek česnekového boku a maso zapleteme do copánku. Na obou stranách zajistíme párátkem, aby se uzenina při pečení neposunula stranou.
Krok 4: Na rozehřátém sádle osmažíme do zlatavé barvy cibuli, přidáme česnek, promícháme a přendáme do pekáče.
Krok 5: Na cibulový základ položíme copánky, podlijeme vývarem a přiklopíme víkem. Pečeme cca 40 minut v předehřáté troubě na 175 °C.
Krok 6: Mezitím si nachystáme kapustičky. Kapustičkám odřízneme košťál a sloupneme nehezké svrchní lístky. Celé kapustičky dáme na 2 minuty do osolené vroucí vody. Poté je scedíme a dáme na chvilku do misky se studenou vodou.
Krok 7: Pekáček vytáhneme z trouby, odklopíme víko a kolem masa dáme scezené kapustičky. Copánky přelijeme šťávou a pekáček bez víka dáme nazpět do trouby. Teplotu zvýšíme a 10 minut dopékáme na barvu.
Krok 8: Na talíři přelijeme šťávou a obložíme kapustičkami. Na přílohu se hodí například šťouchané brambory s mrkví.
Zveřejněno 27. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plecko v copánku s růžičkovou kapustou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ER0n4
Moje poznámka
Plecko v copánku s růžičkovou kapustou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ER0n4
Nejnovější recepty
Velikonoční cupcakes II
Přidáno před 1 hodinou
Těstovinový salát s lososem a olivami
Přidáno před 15 hodinami
Bábovičky z dětské krupičky
Přidáno před 15 hodinami
Koláč s květákem a šunkou
Přidáno před 15 hodinami
Placičky ze salátu s vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Jarní bramborový salát s ředkvičkami a koprem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mrkvová polévka lehká
Penkapa před 16 minutami
Koláč sester Tatinových (Tarte Tatin)
Janina007 před 1 hodinou
Kefírová buchta šťouchaná
Napalsko před 1 hodinou
Kuře na paprice
smyslnaorchidej před 1 hodinou
Měkké perníčky hned k jídlu
Romario před 3 hodinami
Jablkovo tvarohový řez
malami před 3 hodinami
Tvarohová pomazánka se šunkou a vejci
adelaku před 13 hodinami
Štavnatá medium well panenka na česneku s bylinkami
ReceptyOdTondy před 13 hodinami
Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
Zuzkamo před 14 hodinami
Čočková polévka z červené čočky trochu jinak
Bubik001 před 14 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
česnek,
bok česnekový,
vývar masový,
kapusta růžičková,
sádlo,
sůl
Komentáře (4)