Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem

Hodnocení receptu je 4,9 (150×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Určitě znáte klasický sypaný koláč s pudinkem. Tento recept se mu hodně podobá, ale je připravený s tvarohovou náplní a šťavnatým ovocem. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá, protože nemusíte chystat lité, kynuté, ani žádné jiné těsto.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 423 kJ /
2 491 kcal
Bílkoviny70,56 g
Tuky111,12 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 813 mg
Sodík 366 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy298,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mouky vmícháme prášek do pečiva, přidáme cukr, máslo nakrájené na menší kousky, vejce, a uděláme drobenku. Krok 2: Odebereme 2/3 a rozložíme ji do vymazané, vysypané koláčové formy. Krok 3: Na drobenku vylijeme tvaroh, který jsme smíchali s vejcem, vanilkovým cukrem a cukrem dle chuti a potřeby. Krok 4: Tvaroh poklademe ovocem a na ovoce nasypeme zbývající drobenku. Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C cca 30 minut. Teplota i čas jsou orientační, záleží na vaší troubě.

TIP: Recepty na tvarohové koláče a řezy

Zveřejněno 26. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nk5L

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nk5L

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (179)

Jednoduchý, rychlý, chutný

Jitka64: moc děkuji:-K:-K

Výborný recept <3
Děkuji autorce za sdílení ♥

Moanka: děkuju, to mě moc těší:-K:-K:-)

maris: Ten nezklame určitě. Já ho peču opakovaně a vždy má úspěch! :-8 <3 :yes:

Lenkavackova: tak doufám,že nezklame;-) děkuji:-K

Peču z dvojité dávky-s borůvkami a vyšel mi akorát na plech. Vypadá velmi nadějně!😄👍

haja0000: krásně jsi ho vylepšila, děkuju, moc mě to těší:-K:-K

Moanka: mám radost, že se u vás stal oblíbeným, my ho máme taky rádi. Je i velmi rychlý na přípravu;-):-) děkuju:-K

haja0000: :yes:

Tento koláč peču už moc dlouho, je opravdu vynikající, ještě přidávám na ovoce kopičky povidel a na drobenku skořici a vlašské ořechy, drcené.

Upekla jsem zas a znova. :-) Teda, ten si je!! :-8 <3

maris: Děkuji… 😊

:-)<3:yes::yes:Mám ráda takové recepty a tento se mi moc líbí . Foto krásné jako vždy:-K

Moanka: to mě moc těší a moc děkuju za vyzkoušení a za krásnou fotku. :-K Fotky máš krásné, to už jsem Ti jednou psala a nic se na tom nezměnilo;-):-)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
tvarohový koláč s ovocem, ovocny kolac s drobenkou, koláč s tvarohem, ovocný koláč s tvarohem, drobenkovy kolac, ovocny drobenkový koláč, moravské koláče s drobenkou, meruňkový koláč s drobenkou hrnkový, jahodovy kolac s tvarohem, meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou, rychle tvarohove kolace, rychlý tvarohový koláč s ovocem, drobenkový tvarohový koláč, tvarohový koláč s drobenkou, koláč s ovocem, drobenkový ovocný koláč, tvarohový drobenkový koláč, koláče s tvarohem, výborný tvarohový koláč s ovocem, merunkovy kolac s drobenkou a tvarohem

Suroviny:
mouka polohrubá, máslo, cukr krupice, vejce, prášek do pečiva, tvaroh, vejce, cukr vanilkový, cukr krupice, ovoce, tuk, mouka

Přidat fotografie receptu