Jednoduché malinové řezy s krémem
Jednoduché malinové řezy s krémem jsou lahodným dezertem právě pro vás. Tato dokonalá kombinace křehkého piškotového těsta, svěžího ovocného jemného krému a kopečku šlehačky, je ideální pro každou příležitost.
Suroviny pro 1 plech
korpus na plech 34 x 34 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 288 kJ / 1 981 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,79 g |
| Tuky | 145,94 g |
| Vláknina | 2,40 g |
| Cholesterol | 1,61 g |
| Sodík | 901 mg |
| Sůl | 2,05 g |
| Sacharidy | 115,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a plech vyložíme papírem na pečení, lehce potřený pár kapkami oleje.
Krok 2: Vejce předem vyndané z chladničky rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky dáme do šlehací mísy, přidáme sůl a šleháme. Když začnou houstnout přidáváme postupně cukr a ušleháme dotuha.
Krok 3: Do našlehaných bílků postupně po jednom zašleháme žloutky. Nakonec přidáme prosetou mouku, olej a ručně metličkou promícháme. Vlijeme na připravený plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 8-10 minut. Zkusíme špejlí, zda je upečeno.
Krok 4: Upečený korpus necháme na mřížce vychladnout a připravíme krém. Do šlehací mísy dáme všechny ingredience a vyšleháme hladký krém. Necháme 10 minut stát a zatím ušleháme smetanu k dokončení.
Krok 5: Zchladlý korpus rozdělíme na poloviny a na jednu navrstvíme krém (ponecháme asi 4 lžíce). Přiklopíme druhou polovinou, rozetřeme na vrch ponechaný krém a necháme v chladu mírně ztuhnout.
Krok 6: Poté nakrájíme řezy, dozdobíme preclíkem, šlehačkou a čerstvými malinami a posypeme drcenými malinami sušenými mrazem. Každý může dokončit a dozdobit dle své chuti a možností.
Zveřejněno 17. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduché malinové řezy s krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYkrQ
Moje poznámka
Jednoduché malinové řezy s krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYkrQ
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 6 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 6 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 6 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 8 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 9 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 9 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 10 hodinami
Suroviny:
vejce,
sůl,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
olej,
tvaroh,
máslo,
sirup malinový,
džem malinový,
pudink bez vaření,
smetana,
maliny,
maliny,
čokoláda hořká
Komentáře (5)