Jitčin ovocný koláč
Řezy koláče s tvarohovo-pudinkovou náplní, ovocem a drobenkou jsou krásné na pohled, i chuťově vyvážené. V náplni je cítit tvaroh i pudink, drobné ovoce v něm je příjemnou, chuťově pikantní tečkou. Korunou řezů je máslem a vanilkou vonící drobenka.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 692 kJ / 5 185 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,48 g |
Tuky | 179,52 g |
Vláknina | 23,14 g |
Cholesterol | 876 mg |
Sodík | 1,58 g |
Sůl | 3,82 g |
Sacharidy | 765,16 g |
Postup přípravy
Ve vlažné vodě rozmícháme droždí se lžičkou cukru a lžící mouky a necháme asi 15 minut pracovat. K hotovému kvásku přidáme zbytek surovin a uhněteme měkké těsto. V míse ho zakryjeme a necháme asi 45-60 minut kynout. Krok 3: Zatím připravíme náplň a drobenku:
Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink, vmícháme do něj metličkou tvaroh (nebo ho do náplně vmixujeme ponorným mixérem) a náplň necháme vychladnout. Na drobenku smícháme špičkami prstů všechny suroviny dohromady, až se začnou drobit a žmolkovatět. Krok 4: Připravíme plech na pečení, vymažeme ho sádlem. Krok 5: Vykynuté těsto roztáhneme na celý plech stěrkou nebo rukama, namočenýma ve vodě. Krok 6: Těsto potáhneme tvarohovo-pudinkovou náplní a posypeme drobným ovocem. Celý koláč korunujeme drobenkovým posypem a necháme ho před pečením kratší dobu (cca 20 minut) vykynout. Krok 7: Pečeme ho ve vyhřáté troubě (170-180 °C / cca 25-30 minut – jen do lehkého zhnědnutí okrajů koláče, střed s náplní zůstane vlhký). Krok 8: Podáváme vychladlý, krájený na řezy. Kdo chce, může ještě lehce pocukrovat.
Zveřejněno 22. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jitčin ovocný koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31w1R
Moje poznámka
Jitčin ovocný koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31w1R
Nejnovější recepty
Květákový koláč à la pizza bez mouky (vhodný pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Chléb z červené čočky s tahini (vhodný pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Mrkvový beránek a kakaové slepičky a vajíčka
Přidáno 24. 4. 2025 18:59
Ovocná tlačenka
Přidáno 24. 4. 2025 17:49
Kakaové muffiny s borůvkovým tvarohem
Přidáno 24. 4. 2025 17:38
Palačinky s jahodovou omáčkou
Přidáno 24. 4. 2025 17:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Medovník....
PetraBrno před 2 hodinami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Denade před 4 hodinami
Mleté vepřové na způsob kebabu
Sahula před 6 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
PetraBrno před 6 hodinami
Pečený bramborový salát ( teplý)
Lucie1001 před 7 hodinami
Kapusta od babičky
KuchtaPaja před 7 hodinami
Vepřové maso v kapustě v pomalém hrnci
radekfiala před 8 hodinami
Tvarohové lívance
Koffi před 8 hodinami
Slané tvarohové tyčinky
kasicka49 před 8 hodinami
Pomazánka z ředkviček
slunicko166 před 8 hodinami
Suroviny:
voda,
majonéza,
vejce,
cukr,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
sůl,
mléko,
cukr,
pudink vanilkový,
tvaroh měkký,
ovoce,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
máslo,
kůra citronová
Komentáře (6)