Jitčin ovocný koláč
Řezy koláče s tvarohovo-pudinkovou náplní, ovocem a drobenkou jsou krásné na pohled, i chuťově vyvážené. V náplni je cítit tvaroh i pudink, drobné ovoce v něm je příjemnou, chuťově pikantní tečkou. Korunou řezů je máslem a vanilkou vonící drobenka.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 692 kJ / 5 185 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,48 g |
Tuky | 179,52 g |
Vláknina | 23,14 g |
Cholesterol | 876 mg |
Sodík | 1,58 g |
Sůl | 3,82 g |
Sacharidy | 765,16 g |
Postup přípravy
Ve vlažné vodě rozmícháme droždí se lžičkou cukru a lžící mouky a necháme asi 15 minut pracovat. K hotovému kvásku přidáme zbytek surovin a uhněteme měkké těsto. V míse ho zakryjeme a necháme asi 45-60 minut kynout. Krok 3: Zatím připravíme náplň a drobenku:
Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink, vmícháme do něj metličkou tvaroh (nebo ho do náplně vmixujeme ponorným mixérem) a náplň necháme vychladnout. Na drobenku smícháme špičkami prstů všechny suroviny dohromady, až se začnou drobit a žmolkovatět. Krok 4: Připravíme plech na pečení, vymažeme ho sádlem. Krok 5: Vykynuté těsto roztáhneme na celý plech stěrkou nebo rukama, namočenýma ve vodě. Krok 6: Těsto potáhneme tvarohovo-pudinkovou náplní a posypeme drobným ovocem. Celý koláč korunujeme drobenkovým posypem a necháme ho před pečením kratší dobu (cca 20 minut) vykynout. Krok 7: Pečeme ho ve vyhřáté troubě (170-180 °C / cca 25-30 minut – jen do lehkého zhnědnutí okrajů koláče, střed s náplní zůstane vlhký). Krok 8: Podáváme vychladlý, krájený na řezy. Kdo chce, může ještě lehce pocukrovat.
Zveřejněno 22. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jitčin ovocný koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31w1R
Moje poznámka
Jitčin ovocný koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31w1R
Nejnovější recepty
Barevná vajíčka
Přidáno před 1 hodinou
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 2 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 3 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Plněná jehněčí roláda
Přidáno před 5 hodinami
Domácí těsto kataifi
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý kefírový beránek
Suzy8 před 6 minutami
Jablkový koláč litý na plech
Panova před 20 minutami
Šlehačkový beránek
Petule123 před 1 hodinou
Čevabčiči do trouby
Terenees před 2 hodinami
Bramborový guláš - buřtguláš
MonkaF před 3 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Bretik před 3 hodinami
Aljašská treska se smetanou
terezaST před 3 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova před 3 hodinami
Luxusně nadýchaný velikonoční mazanec (Svěceník)
Pettyna před 3 hodinami
Suroviny:
voda,
majonéza,
vejce,
cukr,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
sůl,
mléko,
cukr,
pudink vanilkový,
tvaroh měkký,
ovoce,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
máslo,
kůra citronová
Komentáře (6)