Slunečnice se semínky
Každý člověk jí i očima, vyzkoušejte s námi upéct rohlíkové těsto trochu jinak tvarované! Slané slunečnice jsou překvapivě jednoduché, zvládne je i začátečník. Upečené slunečnice vypadají na talíři na stole opravdu kouzelně.
Suroviny pro 8 kusů
8kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 179 kJ / 2 194 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,63 g |
Tuky | 44,45 g |
Vláknina | 15,96 g |
Cholesterol | 10 mg |
Sodík | 6,45 g |
Sůl | 16,07 g |
Sacharidy | 375,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažné vodě rozmícháme cukr s droždím a necháme 15 minut stát.
Krok 2: Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které bude asi 40-60 minut kynout.
Krok 3: Vykynuté na stole propracujeme a rozdělíme na 16 dílů, ze kterých upečeme 8 větších slunečnic (nebo 20 dílků – na 10 slunečnic menších).
Krok 4: Každý dílek zakulatíme do bulky a po krátkém odpočinku polovinu bulek lehce rozválíme a každou z nich několikrát nařízneme – viz foto.
Krok 5: Cípy těsta zevnitř placky vytočíme ven a takto ji uložíme na plech (budou potřeba 2 plechy, květ slunečnice zabere poměrně hodně místa).
Krok 6: Do volného středu každé cípaté placky uložíme jednu z nerozválených bulek a slunečnice necháme asi 30 minut nakynout.
Krok 7: Všechny potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a upečeme ve vyhřáté troubě (horkovzduch 180 °C / 17-20 minut).
Zveřejněno 27. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slunečnice se semínky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERxlY
Moje poznámka
Slunečnice se semínky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERxlY
Nejnovější recepty
Čočka na kyselo s houbovou čalamádou
Přidáno před 1 hodinou
Dvojctihodná zelňačka
Přidáno před 1 hodinou
Směs rýže s cizrnou, sušenými rajčaty a žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Švédské masové kuličky s nakládanými brusinkami
Přidáno před 2 hodinami
Vepřová plec podle mnicha z Bačkovského kláštera
Přidáno před 3 hodinami
Karbanátky z červené čočky
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak správně zamrazit zbylé cukroví? Při vhodném postupu vydrží chutné skoro až do Velikonoc
Bábovka ze zbytků cukroví: Ideální moučník k odpolední kávě, do které využijete zbylé rohlíčky, linecké i nepečené druhy
Náš život s celiakií: Bezlepkové Vánoce s Áňou aneb Jak jsem pekla perníčky a jak jsem objevila recept na super bagetu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborák s masovou směsí
lucy.komi před 6 minutami
Kuřecí nudličky na mrkvi s pórkem
mafinka888 před 29 minutami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
TondaJ před 1 hodinou
Karbanátky z brambor a balkánského sýra
trener před 2 hodinami
Krémová polévka z rybího filé
Kajkajak před 4 hodinami
Plátky vepřové panenky podle asijské kuchyně
Lucie1001 před 5 hodinami
Černá čočka Beluga se zeleninou a uzeným masem
Teomi před 8 hodinami
Cuketový perník
LendaS před 20 hodinami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
poirotka před 23 hodinami
Pažitková rychlá polévka
Kajkajak 1. 1. 2025 17:22
Suroviny:
voda,
jogurt bílý,
cukr,
olej,
sůl,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
vejce,
semínka slunečnicová
Komentáře (7)