Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trhané vepřové maso

Trhané maso, pomalu pečené v troubě, neztratí nic na své šťavnatosti. Obalené ve směsi koření a zalité polotmavým pivem, najde využití ve spoustě různých pokrmů, třeba v hamburgeru, nebo jím můžete naplnit tortillu.

Hodnocení receptu je 5,0 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Javor Javor

Snadný

Doba přípravy 255 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 240 min

255 min (15 min příprava + 240 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 029 kJ /
1 441 kcal
Bílkoviny205,32 g
Tuky44,03 g
Vláknina21,47 g
Cholesterol 650 mg
Sodík 6,54 g
Sůl16,00 g
Sacharidy50,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 160 °C. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno. Krok 2: Dáme na dno menšího pekáčku a zalijeme pivem. Krok 3: Maso omyjeme a osušíme. V misce smícháme ostatní ingredience. Krok 4: Poté maso směsí obalíme ze všech stran, uložíme do pekáčku a přikryjeme alobalem. Krok 5: Pekáček vložíme do trouby a pečeme 4 hodiny. Po upečení necháme zhruba 15 minut odpočinout. Krok 6: Upečené maso natrháme pomocí dvou vidliček. Promícháme s výpekem a necháme chvilku nasáknout. Krok 7: Podáváme s čerstvým chlebem, bramborovými špalíčky, nebo v burgeru.

TIP: Trhané maso - rady a tipy pro jeho přípravu

Zveřejněno 11. 12. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhané vepřové maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrLmJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhané vepřové maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrLmJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Famozni, vcera jsem delal z kila plecka, nechtelo se mi v noci vstavat, tak jsem to nechal sedm hodin na 150 a super! Ted delam druhou varku :-Q

Trhané vepřové je naprostá fantazie <3 místo piva jsem dala med, víc nám to tak chutná a dokonce i malý synátor si pochvaloval :-8

Měla jsem 1 kg vepřové kýty, tak jsem ji v té směsi koření nechala přes noc marinovat, pak pekla dle receptu a výsledek vynikající :-) děkuji za inspiraci :-) :-K

:-)<3:yes::yes: také dělám, nejen z vepřového :-K

já ho ráda přidávám do smažených nudlí :-)

Suroviny:
plec vepřová, cibule, česnek, cukr třtinový, sůl, paprika sušená sladká, kmín mletý, pepř mletý, tymián, koření oregáno, koření hřebíček, skořice mletá, pivo polotmavé

Přidat fotografie receptu