Francouzské brambory
Tradiční zapečené francouzské brambory se podle originálního receptu připravují bez masa a ze syrových brambor. Češi však tento recept připravují častěji s uzeným masem. Každá rodina je peče jinak a přitom nejlépe, o tom není pochyb. Recept uvítají zejména začátečníci.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 379 kJ / 1 047 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,30 g |
Tuky | 35,82 g |
Vláknina | 21,40 g |
Cholesterol | 638 mg |
Sodík | 2,53 g |
Sůl | 5,92 g |
Sacharidy | 91,60 g |
Postup přípravy
strouhaný sýr. Poslední vrstvou by měl být sýr. Povrch lehce osolíme a opepříme. Krok 4: Vložíme do předehřáté trouby a 30 minut zapékáme. Krok 5: Pak vše zalijeme rozšlehanými vejci a ještě 30 minut dopečeme.
Zveřejněno 21. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské brambory
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OjN
Moje poznámka
Francouzské brambory
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OjN
Nejnovější recepty
Směs hub s medvědím česneku a těstovinami
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí minutka z vykostěných marinovaných stehen
Přidáno před 15 hodinami
Loštická pomazánka s paprikou
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí srdíčka s paprikami a rajčaty
Přidáno před 17 hodinami
Makovec s povidly a pomerančem
Přidáno před 17 hodinami
Koláčky s nektarinkou
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezmasý guláš z hlívy
Ajca1 před 45 minutami
Upečená naložená krkovička
tara23 před 2 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
KuchtaPaja před 2 hodinami
Zeleninový guláš bez masa a uzeniny
michna před 2 hodinami
Tvarohová bábovka
Rena64 před 16 hodinami
Ořechová náplň (nejlepší, co znám)
Panova před 17 hodinami
Pěnová bábovka
Sefiragold před 19 hodinami
Květák z horkovzdušné fritézy
MirkaP před 22 hodinami
Houbový pekáček
bobnak před 23 hodinami
Vepřové pod zelím pečené - z remosky
bobnak před 23 hodinami
Tématické fráze:
francouzke brambory,
francouské brambory,
francouzke brambory recept,
francouské brambory recept,
dobré francouzké brambory,
francouzký brambory,
recepty z brambor,
francozské brambory,
brambory recepty,
brambory,
recept na francouzké brambory,
recept na francouske brambory,
recept francouzké brambory,
francouzké brambory s uzeným masem,
recepty francouzké brambory,
francouzské brambory podle pohlreicha,
franzouzské brambory,
fracouzske brambory,
recept francouské brambory,
francousky brambory
Suroviny:
uzené moravské,
brambory,
cibule,
sýr tvrdý,
vejce,
pepř mletý,
sůl,
sádlo
Komentáře (47)
Pomme de terre savoyard https://www.cuisineactuelle.fr/recettes/pomme-de-t...
https://www.marmiton.org/recettes/recette_gratin-s...
Vetsinou tedy s "masem"