Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štafetky - rychlé a jednoduché

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min Bez doby chladnutí korpusu a kávové směsi.

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava, Bez doby chladnutí korpusu a kávové směsi.)

Štafetky, tak jednoduchý a dokonalý zákusek, který má sice svou největší slávu za sebou, ale přesto neupadl v zapomnění. Kombinace bílkového ořechového korpusu a kávového krému je neodolatelná. A ta vůně je přímo božská.

Suroviny pro 20 kusů

20kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 385 kJ /
2 004 kcal
Bílkoviny31,12 g
Tuky99,99 g
Vláknina5,40 g
Cholesterol 204 mg
Sodík 267 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy242,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 200 °C, plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Vyšleháme bílky do hustého sněhu a postupně přidáváme cukr. Krok 3: Ořechy promícháme s moukou, přisypeme postupně do sněhu a lehce promícháme vařečkou. Krok 4: Těsto natřeme na celou plochu pečicího papíru, plech vložíme do trouby a ihned snížíme teplotu na 170 °C. Krok 5: Pečeme 15 minut a hlídáme, aby těsto zůstalo světlé. Nenecháme v troubě déle, vysušilo by se. Krok 6: Ihned po vytažení z trouby přiložíme na upečený korpus stejně velký plech, upečené na něj překlopíme, stáhneme z plátu papír a otočíme zpět. Krok 7: Než korpus vychladne, připravíme krém. Polovinu z celkového množství másla rozpustíme v kastrolku. Krok 8: Přidáme k němu mouku a 1 lžíci moučkového cukru. Promícháme a necháme mírně probublat jako jíšku. Zalijeme horkou kávou a za stálého míchání provaříme. Krok 9: Po vychladnutí vyšleháme zbylé máslo s cukrem a postupně k nim přidáváme přichystanou kávovou směs. Dobře vyšleháme. Krok 10: Vychlazený plát rozkrojíme na 3 stejně široké pásy, krémem je spojíme na sebe a necháme odležet. Krok 11: Potom je krájíme na jednotlivé kousky a zdobíme čokoládovou polevou.

TIP: Dokonalá čokoládová poleva

Zveřejněno 3. 2. 2014

Poznámka autorky Hella

Zdroj: Dáma.cz - Retro štafetky

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oKlL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oKlL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Skvělý, rychlý recept. Ke všemu velmi chutný. Nyní s pár kousky zkouším výdrž... A nemáčela jsem v čokoládě, poněvadž jsem zrovna neměla. Posypala jsem alespoň jemně moučkovým cukrem... Hodnotím maxímálním počtem bodů a posílám foto :yes:

Blíží se mi rodinná oslava. Tohle bude top zákusek! :-*

Zkusil nekdo dat misto orechu ( z duvodu alergie) treba oprazene, trochu pomixovane vlocky?

Krém udělám jiný, mám vyzkoušený a méně pracný, máslo +kondenzované mléko + různé příchutě.

Recept opravdu rychlý a jednoduchý, těsto dobré. Náplň nám ale nechutnala, proto příště udělám raději nějakou jinou.

Hella: Když je povolený (na podnose v kuchyni), tak mi moc nechutná :-/, ale zatuhlý a v kombinaci s piškotem je chutný moc:yes: musím ty štafetky hlídat a to jsme doma sami dva, kdyby byla doma omladina, tak peču dvě dávky a hlídám, aby na nás aspoň zbylo :-))

senky: No v tomto případě jsem raději místo slovo "krém" použila slovo "náplň", ale řekla bych, že do těchto štafetek se chuťově hodí ;-)

Po zaležení, i když včera jsem z krému moc nadšená nebyla, jsou vynikající :yes::yes: Foto přidávám ;-)

Dnes jsem dělala, povedly se, zatím tuhnou, takže foto zítra:-K
P.S. naprosto shodný recept jsem objevila ve F.O.O.D.12/2013 ;-)tenkrát jsem kámoškám tvrdila, že je to složité, že to nepeču :-!
a pekla jsem :-)

Krásné :yes::-K

Dana61: Krém s můžeš udělat i jiný, tady je ale opravdu tak málo másla.

povedly se Ti krásné štafetky:yes::-D Prosím, toho másla jen 80g? Připadá mě to málo (1/2 do jíšky + 1/2 do krému). Díky za odpověď;-)

:-p;-):yes::yes::yes:

:-pNádhera:-8:yes::yes::yes:

Miluju štafetky a tyto určitě vyzkouším :yes::yes:

Načíst další komentáře (6)

Tématické fráze:
jednoduché štafetky na plech, štafetky, recept na štafetky, štafetky recept, štafetky na plech, nápln do štafetek, nejlepší recept na štafetky, recept štafetky, krém do štafetek, stafetka, štafetka recept, stafetky top recepty, retro štafetky, ořechové štafetky, top recepty na štafetky, napln do štafetky, štafetky cukroví, recepty stafetky, tafetky, štafetky recepty

Suroviny:
bílek, cukr krupice, mouka hladká, ořechy vlašské, máslo, mouka hladká, cukr moučkový, káva černá, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu