Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú

Maso z lososa je velice chutné a způsobů jak jej připravit je opravdu mnoho. Na pečeném lososu, s křupavou parmazánovou krustou, podávaném na lůžku z rajčatového ragú, si doopravdy pochutnáte.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Moanka Moanka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 909 kJ /
1 651 kcal
Bílkoviny124,61 g
Tuky88,56 g
Vláknina26,70 g
Cholesterol 323 mg
Sodík 992 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy61,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dno pekáčku pocákáme olivovým olejem. Stroužky česneku oloupeme. Dva stroužky prolisujeme, zbylé nakrájíme na plátky. Krok 2: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Filety lososa z obou stran osolíme a opepříme. Krok 3: Z čerstvého sýru, 2 stroužků prolisovaného česneku a citronové kůry, připravíme “pomazánku”, kterou naneseme na vrch lososa. Krok 4: Smícháme strouhanku s parmazánem a sekanou petrželkou. Touto směsí posypeme pomazánku na filetách lososa. Krok 5: Filety vložíme do pekáčku a dáme péci do rozehřáté trouby na 180 °C, po dobu 15-20 minut. Krok 6: V průběhu pečení lososa připravíme rajčatové ragú. Papričku nakrájíme na jemné proužky. Cherry rajčátka rozpůlíme. Krok 7: Na rozehřátém oleji osmažíme česnek do zezlátnutí (nesmí se spálit). Pak přidáme papričku a zalijeme vínem. Víno necháme provařit. Krok 8: Přidáme rozpůlená rajčátka, osolíme, opepříme a necháme vařit do potřebné konzistence. Krok 9: Nakonec zasypeme natrhanou bazalkou, přidáme kousek másla na zjemnění, promícháme a můžeme servírovat. Krok 10: Na talíř rozprostřeme ragú, na něj položíme filet lososa (ideálně, když je zevnitř ještě trochu růžový), dozdobíme špičkou bazalky, ještě zakápneme olivovým olejem a ihned podáváme.

TIP: Časté chyby při zpracování lososa a jak jim předejít

Zveřejněno 25. 4. 2024

Poznámka autorky Moanka

Recept jsem získala v kuchyni Lidlu. Vyfotit se mi moc nepovedlo, ale bylo to výborné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R61k0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R61k0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Velké díky. :-K Vážím si Tvé pochvaly… :-)

:-)<3:yes::yes: Recept se mi líbí a máš to opravdu krásné. :-K

Suroviny:
losos, sůl, pepř mletý, citron, sýr čerstvý, olej olivový, česnek, strouhanka, sýr parmazán strouhaný, paprika sušená sladká, petrželka, paprika kozí roh pálivá, víno, rajče cherry, máslo, bazalka čerstvá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu