Nepečené řezy “Nanaimo”
Pokud chcete připravit dezertní kalorickou bombu, která ale uchvátí, chopte se tohoto receptu! Řezy jsou pojmenované po městě Nanaimo v Britské Kolumbii. Jméno Nanaimo vzniklo poangličtěním a špatnou výslovností jména indiánského kmene Sneneymuxw.
Suroviny pro 18 porcí
18porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 34 468 kJ / 8 238 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 80,10 g |
| Tuky | 530,93 g |
| Vláknina | 76,19 g |
| Cholesterol | 1,00 g |
| Sodík | 293 mg |
| Sůl | 0,73 g |
| Sacharidy | 746,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Spodní vrstva:
Nad párou necháme rozpustit máslo, cukr a kakao, přidáme rozšlehané vejce. Mícháme do zhoustnutí. Sejmeme z tepla a přimícháme nastrouhané sušenky, kokos a mandle (ořechy). Hmotu přendáme do čtverhranné formy o rozměru asi 20 cm x 20 cm. Upěchujeme na dno formy. Takto připravenou spodní vrstvu necháme vychladnout. Krok 2: Prostřední vrstva :
Máslo, smetanu ke šlehání, vanilkový puding a cukr moučku ušleháme do hladkého krému.
Tento krém stejnoměrně rozetřeme na vychladlou první vrstvu. Krok 3: Poleva:
Nad párou rozpustíme čokoládu a máslo, necháme vychladnout, do té doby dokud je čokoláda ještě tekutá, potom přelejeme povrch připravených řezů. Necháme dobře vychladnout v chladničce.
Nad párou necháme rozpustit máslo, cukr a kakao, přidáme rozšlehané vejce. Mícháme do zhoustnutí. Sejmeme z tepla a přimícháme nastrouhané sušenky, kokos a mandle (ořechy). Hmotu přendáme do čtverhranné formy o rozměru asi 20 cm x 20 cm. Upěchujeme na dno formy. Takto připravenou spodní vrstvu necháme vychladnout. Krok 2: Prostřední vrstva :
Máslo, smetanu ke šlehání, vanilkový puding a cukr moučku ušleháme do hladkého krému.
Tento krém stejnoměrně rozetřeme na vychladlou první vrstvu. Krok 3: Poleva:
Nad párou rozpustíme čokoládu a máslo, necháme vychladnout, do té doby dokud je čokoláda ještě tekutá, potom přelejeme povrch připravených řezů. Necháme dobře vychladnout v chladničce.
Zveřejněno 25. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nepečené řezy “Nanaimo”
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW7jq
Moje poznámka
Nepečené řezy “Nanaimo”
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW7jq
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 6 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 6 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 6 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 8 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 9 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 9 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 10 hodinami
Suroviny:
máslo,
cukr,
kakao,
vejce,
sušenky,
mandle,
kokos,
máslo,
smetana ke šlehání,
pudink vanilkový,
cukr,
čokoláda,
máslo
Komentáře (20)
Tak si hezky pochutnejte, az ja je budu delat urcite beru Tvoji verzy, rum a nesetrit s nim