Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kterou mouku dát do bramboráků? Oblíbené bramborové placky chutnají skvěle
Zdroj: Toprecepty

Bramboráky jsou placky ze syrových brambor, které okrájíme nebo oškrábeme, umyjeme a nastrouháme. To je základ, ale už výběr různých receptů z našeho obsáhlého receptáře dává tušit, že další postup se v mnoha domácnostech liší. Těsto na bramboráky se dá různě vylepšovat a doplňovat.

Připravit výborné bramboráky není nic příliš složitého. Přesto krásně vonící bramborové placky na různých trzích a jarmarcích dovedou přitáhnout strávníky přímo neodolatelně. V čem tkví kouzlo těch nejlepších? Dnes se zaměříme na mouku a řekneme si, která se do nich používá nejčastěji.

Kterou mouku použít do bramboráků

Podíváme se do osvědčené a mnohokrát prověřené Kuchařky naší vesnice. Postup je snadný: 1 kg syrových nastrouhaných brambor částečně slijeme, přidáme sůl, 2 vejce, trochu majoránky, utřený česnek, 5 lžic mléka a 12 dkg hladké mouky. Na rozpáleném tuku smažíme placičky. Pokud je těsto řídké, přidáme mouku, pokud husté, přidáme mléko.

Následující video vám předvede přípravu výborných bramboráků, do kterých potřebujete polohrubou mouku:

A jakou mouku do bramboráků dáváte vy? Váš názor nás zajímá.

 

Komentáře (3)

Do bramboráků používám pouze kukuřičnou hladkou mouku, placky jsou křupavé a krásně žluté, vyzkoušejte a uvidíte.:-) A zdravější samozřejmě

Zastera: Děkujeme za tip. :)

Já jsem někde na internetu našla dát místo mouky strouhanku. Bramborák je krásně křupavý a výborný. Už je nedělám jinak <3

Další tipy a triky