Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rozmarýnová krkovička pečená s kremžskou hořčicí, worcesterem a cibuli

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 95 min

95 min (95 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 090 kJ /
1 934 kcal
Bílkoviny205,44 g
Tuky104,84 g
Vláknina22,68 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 571 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy37,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krkovičku vcelku si opláchneme a vysušíme, celou kolem dokola osolíme a necháme odpočinout po dobu, než si rozkrájíme cibule na měsíčky, česnek na plátky. Pekáč si vytřeme sádlem (olejem), nasypeme připravenou cibuli s česnekem, na krkovičku pak nasypeme dost rozmarýnu, pocákneme worcesterskou omáčkou a celou krkovičku potřeme kremžskou hořčicí, podlijeme vodou a dáme přikryté péct. Asi po 45 minutách výpekem polijeme maso a zase podlijeme. Po 80-ti minutách si do vody rozpustíme instantní jíšku, nebo solamyl a až polijeme opět maso výpekem, podlijeme zahušťovací vodou, kterou jsme si připravili. Dáme zpátky do trouby a dopečeme 15 minut už odkryté.

Zveřejněno 12. 12. 2010

Poznámka autorky Bibinka

Tato vymyšlená kombinace dala krkovičce bezva šmrnc, co do chuti-vyzkoušejte někdy!

Jako příloha: kapustové zelí, jemné knedlíky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozmarýnová krkovička pečená s kremžskou hořčicí, worcesterem a cibuli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pzRX

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozmarýnová krkovička pečená s kremžskou hořčicí, worcesterem a cibuli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pzRX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Dnes jsem pekla a podávala s bramborovou kaší.Výýborné!!:yes::yes: Fotila jsem fofrem,nestačila jsem ještě stáhnout.Bude dodatečně,snad.:-):-K

Simčo, díky, že jsi vyzkoušela, mě moc těší, že chutnalo:yes:

Bibi dnes jsem vyzkoušela tvůj recept,krkovičku jsem neměla,ale vepřovou plec a tak jsem to udělala podle tebe a musím říci,že to bylo velmi dobré,rozmarýn jsem měla čerstvý.Plně doporučuji vyzkoušet.;-):yes:

Šupino, to mám teda radost-díky, že jsi vyzkoušela;-)

Moooc se povedla:yes:

Diky za doplneni informaci :)

Pavle(neregistrovaný), ze začátku, tak půl hodiny peč na maximum, aby se maso zatáhlo a pak ho stáhni na 180-200°C a peč tak hodinu, pekáč odkryj a nech 15-20 minut dopéct na křupavou kůžičku-stačí:-?;-)

Ahoj, hezky recept, jen mi tu chybi informace o teplote, na kterou to pect. Jsem amater, tak tato informace by mi jiste pomohla, ale i tak to zkousim :)

to se mi moc líbí,zkusím;-):-K+1:yes:

Šťavnatá krkovička,rozmarým,kremžská:-pto jsou chutě;-)+9:yes:

To může být velmi dobré...Krkovičku mám čím dál raději a uvědomila jsem si, že s kremžskou hořčicí vůbec nevařím. Určitě vyzkouším :-p:-).

Občas krkrovičku naloženou v kremžské hořčici grilujeme.Moc nám chutná nasládlá chuť.Kombinace s rozmarýnem bude pasovat,vyzkouším.:yes::-p

Take toho sladkeho uz mam nejak dost, tohle bych si dala hned....:yes::-p:-p

I já bych si zakousla, od toho zdobení cukroví jsem taky pěkně přeslazená.

bibinko, to je ale moc hezky vychytaný receptík :-p:-p:-p já už mám po tom všem pečení cukroví po pořádné flákotě absťák, ukládám a určitě brzo udělám :yes:

Načíst další komentáře (2)

Tématické fráze:
krkovice na cibuli, pecena krkovice, maso s kremžskou hořčicí, vepřové maso s kremžskou hořčicí, krkovička na cibuli, pečená vepřová krkovička potřená hořčicí, vepřová krkovice s krémžskou hořčicí, vepřová krkovice na rozmarýnu, pecena krkovicka, krkovice na rozmarýnu, pečené vepřové maso s hořčicí, maso na kremžské hořčici, krkovička pečená, pečená krkovice s rozmarynem, pečená vepřová krkovice na rozmarýnu, pečená krkovice recept, vepřové s kremžskou hořčicí, krkovice s hořčicí, pečené vepřové s kremžskou hořčicí, vepřová krkovice s hořčicí

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, česnek, rozmarýn sušený, hořčice kremžská, omáčka worcesterová, kmín celý, sůl

Přidat fotografie receptu