Lilek tří barev
Máte chuť na neco zeleninového, přitom aby to mělo šmrnc? Zkuste připravit lilek podle našeho receptu. Neni to vůbec složité a vznikne skvělá rychlá večeře, ke které se hodí lehké bílé víno.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 291 kJ / 69 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,04 g |
Tuky | 0,39 g |
Vláknina | 3,86 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 14 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek nakrájíme na zhruba jeden cm silné plátky. Osolíme je a necháme vypotit. Mezitím si opečeme bagetky na troše oleje a uděláme rajčatovou salsu.
Krok 2: Z rajčat vykrojíme bubáky a nakrájíme je. Na pánev dáme zpěnit šalotku a rozmačkaný stroužek česneku, vložíme rajčata a cca 5 minut dusíme. Dochutíme solí, pepřem, případně nějakým kořením (třeba oreganem).
Krok 3: Na rozpálenou pánev vlijeme dvě lžíce olivového oleje, vložíme ubrouskem osušené plátky lilku a z obou stran osmahneme. Lilek osmahneme z každé strany alespoň 5 minut, aby se celý propekl. Přidáme na každý plátek mozzarellu a lístky bazalky. Přiklopíme pokličkou a necháme sýr rozpustit. Servírujeme s opečenou bagetkou.
Zveřejněno 7. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilek tří barev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY7lg
Moje poznámka
Lilek tří barev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY7lg
Nejnovější recepty
Krémová květáková polévka se smetanou, sytá a lehce pikantní
Přidáno před 2 hodinami
Zapékané těstoviny se špenátem podle ČSN
Přidáno před 3 hodinami
Polévka z mangoldu s cizrnou
Přidáno před 3 hodinami
Jarní nákyp s hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Ředkvičkové placičky
Přidáno před 22 hodinami
Linecký talíř
Přidáno 6. 4. 2025 12:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 46 minutami
Svíčková hovězí z trouby podle rodinného receptu
Hana84 před 1 hodinou
Luxusní a rychlý makovník
nelinka62 před 2 hodinami
Kroupová polévka s houbami
Gregusa před 3 hodinami
Bramborová polévka s medvědím česnekem
trdlo před 4 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
trdlo před 4 hodinami
Krtkův dort na plechu
gabikka před 6 hodinami
Jablečná bábovka
Dagemar před 7 hodinami
Salát z červené řepy
Radka61 před 7 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
milunek před 9 hodinami
Suroviny:
lilek,
rajče,
bazalka čerstvá,
sýr mozzarella,
česnek,
cibule šalotka,
bageta,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
koření oregáno
Komentáře (8)