Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Extra rychlé lívance

Hodnocení receptu je 4,9 (233×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mysak21 mysak21

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min doba tepelné úpravy postupně všech lívanců

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava, doba tepelné úpravy postupně všech lívanců)

Nekynuté lívance podle tohoto receptu připravíme rychle a snadno. Místo droždí použijeme prášek do pečiva a práci nám usnadní hrnkový rozpis. Nadýchané malé lívanečky jsou výborné dochucené marmeládou, sladkým tvarohem a šlehačkou nebo zakysanou smetanou.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 737 kJ /
2 566 kcal
Bílkoviny83,36 g
Tuky50,87 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 424 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy436,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny spolu dobře promícháme. Krok 2: Polévkovou lžící děláme do rozpáleného oleje na lívanečníku nebo pánvi malé lívanečky (dost nabydou). Olej je třeba často dolévat. Krok 3: Lívanečky pomalu smažíme na mírném ohni z obou stran dozlatova. Krok 4: Hotové lívanečky na talíři ochutíme a dozdobíme buď marmeládou, šlehačkou nebo sladkým tvarohem.

TIP: Jak připravit krásně nadýchané lívance?

Zveřejněno 9. 3. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Extra rychlé lívance

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pr9W

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Extra rychlé lívance

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pr9W

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (156)

Super, synovi a manželovi moc chutnaly

Než ty moje dvě holky proběhli ráno koupelnou, tak byla snídaně na stole. Jsou moc dobré. Děkuji.

Výborné lívance, jen jsem přidala trochu více mléka, jinak super!!!:yes:

Vařila dcerka za lehké dopomoci, byly výborné.

Místo mléka dávám kefír jsou pak o moc lepší;-)

Dělali jsme je dětem na chatě ze skořicí a cukrem byly vynikající :-K

výborný a rychlí recept

Vynikající, rychlý recept. Děti je milují!

Výborný rychlý

Vyzkoušela jsem, je to vynikající recept. Díky za něj :-K

Jsou super, chutné, rychlé a nadýchané, nám stačilo z poloviční dávky.

Místo oleje jsem dala rozpuštěné máslo a dala jsem také víc mléka a byly vynikající 👌

Nejlepší lívance které jaké jsem kdy měla :-)

Výborný recept! Nedávno jsem dělala kynuté, ale přijde mi to zbytečné. Dokonce mi tyhle i víc chutnaly. Přidávám fotku, vyfotila bych jich více než 3 ale nestihla jsem to nez se snědly

Nymeria03: Nymeria03: Ahoj. Já to tak dělám. Samozřejmě v uzavřené nádobě. A jsou stejně super.

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
livánce, recept na jednoduché lívance, recept livance, recept na lívance, livance recept, rychlé recepty, testo na lívance, lívance z prášku do pečiva, lívance s práškem do pečiva, rychlé dobré lívance recept, livanecky, recepty na livance, lívanečky recept, vyborné lívance, těsto na lívance recept, recepty lívance, lívance recept na hrnky, jednoduche livance, jak udelat livance, hrnickove livance

Suroviny:
mouka hladká, prášek do pečiva, cukr krupice, vejce, mléko, olej, olej, marmeláda, šlehačka, tvaroh

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu