Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlokvašky

Hodnocení receptu je 4,5 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min Bez doby chlazení nálevu a doby uležení

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava, Bez doby chlazení nálevu a doby uležení)

Rychlokvašky patří snad do každé české domácnosti. Vyzkoušejte tento recept s česnekem a křenem, bez zavařování a připravené tak snadno a během chvilky. Zůstanou křupavé a chutnají skvěle.

Suroviny pro 5 litrů

5litrů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie425 kJ /
102 kcal
Bílkoviny2,10 g
Tuky0,14 g
Vláknina4,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 80,02 g
Sůl200,00 g
Sacharidy22,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Okurky pečlivě omyjeme a propícháme vidličkou. Krok 2: Na dno 5 l láhve dáme 4-5 dobře omytých višňových listů. Přihodíme několik kuliček pepře, nového koření a hořčičného semínka. Krok 3: Potom sklenice naplníme okurkami, mezi které prokládáme kopr, česnek a křen. Krok 4: Okurky ve sklenici zatížíme, nebo upevníme pružnými dřívky. Krok 5: Do hrnce nalijeme vodu, ocet, sůl a přidáme kopr a necháme svařit. Krok 6: Odstavíme z plotýnky a necháme zchladnout. Krok 7: Naplněnou sklenici zalijeme připraveným nálevem, který zchladnul na 70 °C. Po 3-5 dnech můžeme ochutnat.

TIP: Jak připravit nejlepší kvašáky

Zveřejněno 24. 8. 2016

Poznámka autorky mika59

Recept mám z kuchařky z roku 1990. Dělám je takto už dlouho, jen jsem si tam přidala ten česnek a křen.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlokvašky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PV5A

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlokvašky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PV5A

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Do rychlokvašek neboli kvašáků se nikdy nedává ocet!!! Tím zabijete mléčné kvašení a s kvašáky to nemá nic společného. Jen voda a sůl nebo ještě koření a svařit. Do sklenice je základ kopr, vinné a višňové listy, popřípadě křen, výborný je i česnek.

U nás byl na rychlokvašky expert muž, já na ně mám doposud extra kameninovou nádobu s víkem po babce, kde prostě holky zůstaly a každý si vybíral dle libosti. Děláme stejně jako mika.:yes::yes::yes:
Aha, dáváme ještě bobkový list cca 3 kousky.

Mária ,
Ako sa sterilizujou rychlokvašky ?
Po kolika dnech ?
Není z toho bláto ?

Taky je dělám s octem + Deko a prokládám je hodně cibulí:-p

Tak tomu říkám dobrý recept.:yes:

Ja tam dávam aj kúsok suchého chleba - konček.

Ja ich robim podobne, ale nedavam ocot. Ma tu prebehnut mliecne kvasenie, preto nie je potrebny. Davam hroznovy alebo visnovy list a zalievam prevarenou vodou s teplotou asi 50 - 60 stupnov. Ja si ich aj zasteriluzujem na zimu. Su fantasticke.
<3

Majkaa: Jenomže DEKO obsahuje látky, díky kterým okurky nekysají, působí totiž jako konzervant. To, co doma vytvoříte zřejmě nejsou rychlokvašky, ale docela normální nakládané okurky, jen bez sterilace.
Já dělám rychlokvašky dost podobně jako mika :yes:

Zobrazit 2 starší odpovědi

Já nedávám ocet;-):yes:

Jana Remkova: Jani receptů je spousta, tenhle je z octem, jiný třeba jen se solí. Ale ten česnek a křen nesmí chybět.;-);-):-K

mňám, hned bych si zakousla:-K:yes::yes:

Tématické fráze:
okurky rychlokvašky, okurky rychlokvašky recept, jak udělat rychlokvašky, nálev na rychlokvašky, recept na okurky rychlokvasky, rychlokvašky v sladkokyselém nálevu, nálev na okurky rychlokvašky, nejlepší recept na rychlokvašky, domaci rychlokvasky, nejlepší rychlokvašky, rychlokvasky z deka, recepty na okurky rychlokvašky, recepty okurky rychlokvašky, rychlokvašaky, okurky rychlokvašky z deka, rychlokvasky v sudu, nakladane okurky rychlokvasky, rychokvašky, okurky rychlokvašky s octem, sladkokyselé rychlokvašky

Suroviny:
okurka čerstvá, pepř celý, koření nové koření, semínka hořčičná, křen, česnek, voda, ocet, sůl, kopr, list višňový

Přidat fotografie receptu