Red Velvet řez
Tento dezert kombinuje bohatou červenou barvu s jemnou chutí kakaového těsta a krémovou vrstvou sýrového krému. Ať už chcete překvapit své blízké nebo si dopřát něco výjimečného, Red Velvet řez je tou správnou volbou pro všechny milovníky sladkostí.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 299 kJ / 6 286 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 165,63 g |
Tuky | 379,72 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 1,46 g |
Sodík | 6,76 g |
Sůl | 6,94 g |
Sacharidy | 546,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse vyšleháme cukr s máslem do pěny. Vejce rozšleháme vidličkou a pomalu přiléváme k vyšlehanému máslu.
Krok 2: V hrnku smícháme podmáslí s barvou. Mouku smícháme se solí a kakaem. Mouku s podmáslím opět pomalu přidáváme k máslu.
Krok 3: Úplně nakonec smícháme v misce ocet se sodou a stěrkou vmícháme do těsta. Ihned těsto nalijeme na připravený plech 30x40 vyložený pečicím papírem.
Krok 4: Dáme do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme cca 15-20 minut. Výsledek vyzkoušíme špejlí, pokud je suchá, piškot je hotový.
Krok 5: Na krém prošleháme sýr, přidáme šlehačku a cukr. Suroviny musí mít stejnou teplotu. Vše vyšleháme do nadýchaného krému.
Krok 6: Vychladlý plát na okrajích zařízneme do rovna a odřezky rozdrobíme. Plát nařežeme po délce na tři stejné pruhy.
Krok 7: Každý pás potřeme krémem a přiklopíme druhým. Tak pokračujeme i s třetím plátem. Celý řez potřeme zbytkem krému.
Krok 8: Úplně nakonec posypeme řez připravenými drobky z odkrojků. Hotový řez dáme vychladit alespoň na dvě hodiny do lednice.
Zveřejněno 3. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Red Velvet řez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpvr
Moje poznámka
Red Velvet řez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpvr
Nejnovější recepty
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 4 hodinami
Palačinky v troubě
Přidáno před 6 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 7 hodinami
Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou
Přidáno před 7 hodinami
Velikonoční nádivka trochu dietnější
Přidáno před 8 hodinami
Nádivka ze strouhanky
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí maso s rýží
kacalovaleona před 2 hodinami
Vláčný velikonoční mazanec
Květoš před 4 hodinami
Krémová kedlubnová polévka se sýrem
brtna před 4 hodinami
Jarní zeleninová polévka s vejci
PetraN98 před 4 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Hanulka@ před 5 hodinami
Bramborový salát s fazolemi
TondaJ před 6 hodinami
Pomazánka z tuňáka
radekfiala před 6 hodinami
Kokosová buchta, politá smetanou
AnnaGrabmylerova před 6 hodinami
Věnečky
jana.smajclova před 6 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
kakao,
máslo,
cukr krupice,
vejce,
podmáslí,
extrakt vanilkový,
ocet,
soda jedlá,
mascarpone,
sýr měkký tavený,
cukr moučkový,
smetana ke šlehání,
extrakt vanilkový
Komentáře (11)