Masovo zeleninový nákyp
Masovo-zeleninový nákyp je výborný nápad na letní pokrm. Kousků vhodné zeleniny se najde dost v chladničce a nákyp se po nezbytné přípravě surovin zapeče v jednom pekáčku, či remosce. Oběd, či večeře může putovat na stůl.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 072 kJ / 1 690 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 182,36 g |
Tuky | 88,92 g |
Vláknina | 8,24 g |
Cholesterol | 1,42 g |
Sodík | 3,14 g |
Sůl | 7,51 g |
Sacharidy | 36,78 g |
Postup přípravy
Připravíme si zálivku z mléka, vajec, bylinkového koření, a strouhané goudy. Krok 4: Vložíme nákyp do trouby. Snížíme teplotu na 180 °C.
Asi po 20 minutách zalijeme zálivkou, sýr rozetřeme pravidelně po povrchu a poklademe kousky másla, pečeme, dokud povrch není zlatý.
Zveřejněno 5. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Masovo zeleninový nákyp
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNY6W
Moje poznámka
Masovo zeleninový nákyp
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNY6W
Nejnovější recepty
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 45 minutami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 2 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 6 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 20 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno před 22 hodinami
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno 20. 12. 2024 13:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 1 hodinou
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 1 hodinou
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 4 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 5 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 5 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 16 hodinami
Rychlé sádlové housky
magdalenka před 21 hodinami
Houbový kuba
Jarda1972 před 21 hodinami
Polévka z kysaného zelí s houbami
Kajkajak 20. 12. 2024 14:22
Suroviny:
květák,
brokolice,
mrkev,
pórek,
paprika čerstvá červená,
kedlubna,
petrželka zelená,
tymián,
bujón zeleninový,
česnek,
maso kuřecí mleté,
pepř mletý,
sůl,
koření grilovací,
omáčka sojová,
voda,
mouka hladká,
olej,
máslo,
mléko,
vejce,
koření bylinkové,
sýr gouda strouhaný
Komentáře (2)