Jak správně vyšlehat vejce s cukrem. Začátečníkům pomůže video
Mnoho receptů na moučníky začíná pokynem "ušlehat vejce s cukrem". Začátečníci mohou chybovat v nedostatečném vyšlehání, čímž se zbytečně ochudí o nadýchanost moučníku. Poradit jim může názorné video.
Šleháním s cukrem se do vajec dostane vzduch, který pak při pečení uniká a kypří těsto. Důležité je i tuto jednoduchou činnost nepodcenit a hlavně neuspěchat. Ke správně vyšlehaným vajíčkům s cukrem vám nejlépe poslouží hlubší miska a šlehací metly. Práci určitě urychlí a usnadní elektrický šlehač.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak správně vyšlehat vejce s cukrem
Je to velmi jednoduché. Vejce by měla být v pokojové teplotě, aby šlehání šlo rychleji.
- Vejce rozklepněte do misky.
- Přidejte cukr.
- Šlehejte společně tak dlouho, dokud v misce nevznikne hodně hustá světlá pěna.
- Vyšlehaná vejce nenechte dlouho stát, protože by pěna nenávratně spadla. Znovu vyšlehat už se nepodaří.
Teď už pro vás nebudou jednoduché moučníky žádný strašák.
Komentáře (2)