Papouškova buchta z „Květů“
Tuto pestrou buchtu připravíme přidáním různobarevných pudinků do těsta. Kopečky těsta nanášíme na plech a po upečení tak vznikne pěkně barevná mozaika. Hotovou buchtu ještě provoníme rumem a povrch potřeme kyselkavou citronovou polevou.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 570 kJ / 4 438 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,00 g |
Tuky | 212,80 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 1,37 g |
Sodík | 1,00 g |
Sůl | 2,96 g |
Sacharidy | 547,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce, cukr a tuk vyšleháme do pěny, poté přidáme mouku, prášek do pečiva a smetanu a vymícháme těsto.
Krok 2: Troubu včas rozpálíme na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 3: Těsto rozdělíme na 3 stejnoměrné díly a do každého vmícháme jeden druh pudinku.
Krok 4: Na plech po lžících střídavě naneseme těsto a pečeme asi 40 minut. Zda je buchta upečená, vyzkoušíme špejlí. Na špejli nesmí po vyjmutí zůstat zbytky těsta.
Krok 5: Po upečení necháme vychladnout, poté vyklopíme a sejmeme papír. Buchtu přemístíme zpět na plech, potřeme ji potravinovým aroma nebo rumem.
Krok 6: Na závěr připravíme citronovou polevu. Prosejeme moučkový cukr, přidáme horkou vodu a citronovou šťávu a vše třeme do zhoustnutí. Citronovou polevu naneseme na povrch buchty.
Zveřejněno 17. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Papouškova buchta z „Květů“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M89B3
Moje poznámka
Papouškova buchta z „Květů“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M89B3
Nejnovější recepty
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 4 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 18 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno před 20 hodinami
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno před 23 hodinami
Francouzský bramborový salát
Přidáno 20. 12. 2024 12:00
Miniindiánky
Přidáno 20. 12. 2024 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 4 minutami
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 2 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 3 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 3 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 14 hodinami
Rychlé sádlové housky
magdalenka před 19 hodinami
Houbový kuba
Jarda1972 před 19 hodinami
Polévka z kysaného zelí s houbami
Kajkajak před 22 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem
borovec 20. 12. 2024 12:06
Uzená krémová česnečka se zeleninou
Fitulka 20. 12. 2024 11:27
Suroviny:
vejce,
cukr,
tuk hera,
mouka polohrubá,
smetana sladká,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
pudinkový prášek,
punč anglický,
šťáva citronová,
cukr moučkový,
voda
Komentáře (2)