Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lívanečky s plněným cuketovým květem

Sladké lívanečky, s decentním rumovým aroma, můžeme trochu netradičně podávat se smaženými cuketovými květy, naplněnými sladkým tvarohem s rozinkami. Tato kombinace je zajímavá a velice chutná.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 454 kJ /
2 738 kcal
Bílkoviny83,42 g
Tuky50,92 g
Vláknina15,15 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 1,97 g
Sůl0,83 g
Sacharidy468,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku promícháme s práškem do pečiva a jedlou sodou. Prosejeme. Přidáme mléko, vejce, olej a vše dobře metličkou promícháme. Krok 2: Oddělíme čtvrtinu těsta, do kterého přidáme rum a to použijeme na obalení naplněných květů. Ze zbytku těsta usmažíme lívanečky. Krok 3: Do tvarohu přidáme dle chuti cukr, vanilku, skořici, pudinkový prášek a promícháme. Krok 4: Z květů opatrně odstraníme pestíky, do 3/4 naplníme sladkým tvarohem a rozinkami, konce stočíme, květ namočíme do těstíčka s rumem a smažíme na oleji. Krok 5: Lívanečky potřeme tvarohem a ozdobíme ovocem.

TIP: Lívance: Oblíbená snídaně

Zveřejněno 24. 8. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lívanečky s plněným cuketovým květem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWOqq

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lívanečky s plněným cuketovým květem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWOqq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr, vejce, mléko, prášek do pečiva, soda jedlá, olej, rum, tvaroh měkký, pudinkový prášek, cukr moučkový, vanilka, rozinky, skořice mletá, olej, ovoce

Přidat fotografie receptu