Křehký meruňkový koláč
Tento meruňkový koláč je krásný na pohled a skvěle chutná. Tvoří ho křehké těsto, jemná tvarohová náplň a želatina s meruňkami na povrchu. Po vychlazení ještě kousky koláče nazdobíme blankytně modrými květy brutnáku.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 318 kJ / 2 227 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,00 g |
Tuky | 113,70 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 513 mg |
Sůl | 1,04 g |
Sacharidy | 195,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hladkou mouku, špetku soli, změklé máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr a jeden žloutek zpracujeme na těsto, které zabalíme do fólie a uložíme do chladničky.
Krok 2: Meruňky opláchneme a vypeckujeme. Několik jich odložíme, zbytek nakrájíme na kostičky. Měkký tvaroh promícháme se zbylými vejci a bílkem, Solamylem, meruňkami a podle chuti cukrem.
Krok 3: Troubu včas rozpálíme. Kulatou formu na koláč vymažeme tukem a vyložíme plátem těsta tak, aby vznikl vysoký okraj. Naplníme tvarohem, vložíme do trouby a pečeme, až těsto zezlátne a náplň ztuhne. Koláč necháme vychladnout.
Krok 4: Želatinu necháme 5 minut stát ve 100 ml vody. Pak přivedeme k varu a odstavíme z ohně.
Krok 5: Odložené meruňky nasekáme, vmícháme do želatiny a přisladíme. Jakmile začne směs želírovat, nalijeme ji na koláč a necháme ztuhnout v chladničce.
Krok 6: Po vychladnutí nakrájíme na porce, ozdobíme a podáváme.
Zveřejněno 26. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehký meruňkový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRogx
Moje poznámka
Křehký meruňkový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRogx
Nejnovější recepty
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 5 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 19 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno před 21 hodinami
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno 20. 12. 2024 13:01
Francouzský bramborový salát
Přidáno 20. 12. 2024 12:00
Miniindiánky
Přidáno 20. 12. 2024 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 31 minutami
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 3 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 4 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 4 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 15 hodinami
Rychlé sádlové housky
magdalenka před 19 hodinami
Houbový kuba
Jarda1972 před 20 hodinami
Polévka z kysaného zelí s houbami
Kajkajak před 22 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem
borovec 20. 12. 2024 12:06
Uzená krémová česnečka se zeleninou
Fitulka 20. 12. 2024 11:27
Suroviny:
mouka hladká,
tvaroh,
vejce,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
máslo,
solamyl,
želatina,
voda,
meruňky,
sůl,
cukr,
máta,
tuk
Komentáře (1)