Šneci v pudinku
Úžasné šneky z jemného, ne příliš sladkého kynutého těsta jsou plněné vanilkovým pudinkem a rozinkami, potírané smetanou. V puse se přímo rozplývají a na talířích po nich nezbydou ani malé drobečky.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 855 kJ / 4 028 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,66 g |
Tuky | 106,56 g |
Vláknina | 17,16 g |
Cholesterol | 545 mg |
Sodík | 411 mg |
Sůl | 0,96 g |
Sacharidy | 664,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme kvásek z rozdrobeného droždí, 100 ml vlažného mléka a 1 lžičky cukru. Necháme vzejít.
Krok 2: Do mísy prosejeme mouku, přidáme vejce, zbylé mléko, vanilkový cukr, vlažné máslo, sůl a vzešlý kvásek. V robotu nebo ručně vypracujeme hladké těsto. Zaprášíme ho hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout, až těsto zdvojnásobí objem.
Krok 3: Mezitím si připravíme náplň - pudink uvaříme podle návodu na sáčku a necháme vychladnout. Aby se nevytvořil škraloup, buď pudink přikryjeme potravinářskou fólií nebo poprášíme moučkovým cukrem.
Krok 4: Z vykynutého těsta na pomoučeném vále vyválíme obdélník velký asi 40 x 30 cm, potřeme ho vychladlým pudinkem, posypeme rozinkami a z delší strany stočíme do rolády. Roládu nakrájíme na dílky široké asi 2 cm. Přeneseme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě 15 minut dokynout. Každého šneka před pečením pomažeme lžičkou smetany.
Krok 5: Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut dozlatova.
Krok 6: Po upečení šneky za tepla polijeme (potřeme) polevou, kterou si připravíme jednoduše utřením moučkového cukru se smetanou. Konzistence musí být hustá, ale měla by téct. Necháme ztuhnout.
Zveřejněno 30. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šneci v pudinku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VON9B
Moje poznámka
Šneci v pudinku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VON9B
Nejnovější recepty
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno před 6 hodinami
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno před 6 hodinami
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 6 hodinami
Ředkvičkový salát
Přidáno před 7 hodinami
Koláč s rebarborou a pudinkem
Přidáno před 7 hodinami
Čočkové placky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s kuřecím masem zapečené s hořčičnou smetanou
KetyHu před 4 hodinami
Nadýchaný perník
eva.slivova před 4 hodinami
Kakaový drobenkový fofr koláč s tvarohem
lackulka před 5 hodinami
Vázané koláčky nekynuté
Hanulka@ před 6 hodinami
Mrkvovo - kefírové muffiny (hrnkové)
Iwana666 před 6 hodinami
Nejrychlejší tvarohový koláč
Mondik před 7 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Klarina. před 7 hodinami
Vanilková zmrzlina
Ennia před 7 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
bartka_47 před 8 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 9 hodinami
Suroviny:
droždí čerstvé,
mléko,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
vejce,
máslo,
sůl,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr krupice,
rozinky,
smetana,
smetana,
cukr moučkový
Komentáře (4)