Z které mouky se připravují bramboráky? Poradíme, která je na ně nejlepší
Bramboráky patří k velmi oblíbeným pokrmům, které jsou nenáročné na suroviny. Mezi potřebné ingredience patří brambory, mouka, mléko, vejce, sůl, česnek a majoránka. A která mouka je do těchto placek vhodnou volbou?
Připravit bramboráky zvládne každý začátečník. Jak je to ale s přidáváním mouky a která je tou nejvhodnější? Odpověď mnohé z vás překvapí, protože co rodina, to jiný recept, zvyk i použitý druh mouky. A v čem se liší? To vám prozradíme právě teď.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Z které mouky se dělají bramboráky
Bramboráky se mohou připravit s hladkou, polohrubou, ale dokonce i s hrubou moukou. Není ji potřeba mnoho a ve spoustě případů se nemusí použít vůbec.
- Hladká mouka udělá bramborákové těsto jemné jako obláček a krásně ho spojí.
- Polohrubá mouka je univerzální volbou, do bramboráků je používána velmi často, stejně tak i mouka hrubá, která dodá bramboráku křupavost.
Lahodně křupavé bramboráky však připravíte nejlépe tehdy, pokud zaměníte mouku za strouhanku. A jak děláte bramboráky vy? Zkuste si udělat křupavé bramboráky podle našeho videoreceptu, který vás provede jejich přípravou krok za krokem:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Šumavský bramborák: Hrubá mouka zajistí jedinečnou křupavost, zajímavou chuť a vůni jedna netradiční ingredience
Na jaké pánvi smažit bramboráky? Správná volba je důležitější, než by se mohlo zdát
Jak nastrouhat brambory na bramboráky? Hodí se ruční struhadlo či kuchyňský robot
Komentáře (3)