Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilkové rolky s mletým masem

Nápaditý recept na lilkové rolky vás mile překvapí. Chuťově méně výrazný lilek se s dobře ochucenou masovou náplní skvěle doplňuje. Rolky jsou na povrchu krásně křupavé, uvnitř šťavnaté a dokonale ladí k dipu ze sušených rajčat.

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 303 kJ /
1 028 kcal
Bílkoviny62,15 g
Tuky74,07 g
Vláknina6,12 g
Cholesterol 415 mg
Sodík 696 mg
Sůl1,49 g
Sacharidy26,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve uděláme dip. Kdo chce, udělá klasický, česnekový, avokádový nebo uděláme rajčatový.
Sušená rajčata rozmixujeme na jemnou pasu. Tu smícháme s bílým jogurtem, prolisovaným česnekem a nasekanou čerstvou bazalkou. Kdo má rád přidá najemno nasekané kapary. Dáme vychladit. Krok 2: Lilek škrabkou oloupeme (u mladého není nutné), odstraníme stopku a lilek podélně nakrájíme na tenké plátky. Každý plátek lehce osolíme, klademe do misky na sebe, poté zakryjeme fólií a necháme vypotit. Krok 3: Zatím v misce smícháme maso s vejcem, kořením a jemně strouhaným sýrem. Krok 4: Z připravených lilků slijeme slanou vodu, plátky otřeme a osušíme papírovými utěrkami. Krok 5: Na každý plátek lilku navrstvíme tence po celé ploše masovou směs a pevně svineme roličku. Roličky obalíme klasicky v trojobalu. Krok 6: V rozehřátém sádle nebo oleji postupně všechny osmažíme. Hotové vyndaváme na tácek s papírovými utěrkami odsát přebytečný tuk a teplé podáváme s dipem dle chuti, doplněné salátem nebo čerstvou zeleninou.

TIP: Lilkový kaviár

Zveřejněno 11. 9. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Lilek předem osolený není hořký a dá se snadno svinout. Dip si každý dá dle své chuti nebo použije tatarku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYzDy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYzDy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Moanka: :-) OK :-K:-K:-K

Marie Svarcova: Díky za radu… ;-)

Moanka: :-)Myslím, že ne. Já ho neloupala ale pro ni sloupni tu černou slupku a dej jí plátky, kde není moc zrníček -nepozná to. S tím masem je to opravdu moc dobré , můžeš udělat dle své chutí. :-K

Moanka: Jsem zvědavá, jestli to Rozi pozná. :-D

Moanka: :-) Děkuji za komentář ;-) krásně jsi to vymyslela ale ty - rozesmálo mě to :-K Přeji moc hezký a příjemný večer :-K

Maruško, Ty si fakt vyhraješ… :yes: To si taky musím ukuchtit… :-) Já mám lilek ráda, malá moc ne a chlap je názoru, že k němu je dobré maso. Tak já si pochutnám, Rozálce neřeknu, že je to lilek, a chlap bude spojen, že je to s masem. :-D
Krásně jsi to vymyslela… :-8

Bayta: :-) Moc děkuji a přeji příjemný zbytek večera :-K

Pěkný nápad, určitě vyzkouším. :-)

Suroviny:
lilek, sůl, maso mleté, vejce, sůl, pepř mletý, česnek, paprika sušená sladká, sýr gouda, sádlo, jogurt bílý, rajče sušené v oleji, česnek, bazalka čerstvá, kapary

Přidat fotografie receptu