Lilkové rolky s mletým masem
Nápaditý recept na lilkové rolky vás mile překvapí. Chuťově méně výrazný lilek se s dobře ochucenou masovou náplní skvěle doplňuje. Rolky jsou na povrchu krásně křupavé, uvnitř šťavnaté a dokonale ladí k dipu ze sušených rajčat.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 303 kJ / 1 028 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,15 g |
Tuky | 74,07 g |
Vláknina | 6,12 g |
Cholesterol | 415 mg |
Sodík | 696 mg |
Sůl | 1,49 g |
Sacharidy | 26,02 g |
Postup přípravy
Sušená rajčata rozmixujeme na jemnou pasu. Tu smícháme s bílým jogurtem, prolisovaným česnekem a nasekanou čerstvou bazalkou. Kdo má rád přidá najemno nasekané kapary. Dáme vychladit. Krok 2: Lilek škrabkou oloupeme (u mladého není nutné), odstraníme stopku a lilek podélně nakrájíme na tenké plátky. Každý plátek lehce osolíme, klademe do misky na sebe, poté zakryjeme fólií a necháme vypotit. Krok 3: Zatím v misce smícháme maso s vejcem, kořením a jemně strouhaným sýrem. Krok 4: Z připravených lilků slijeme slanou vodu, plátky otřeme a osušíme papírovými utěrkami. Krok 5: Na každý plátek lilku navrstvíme tence po celé ploše masovou směs a pevně svineme roličku. Roličky obalíme klasicky v trojobalu. Krok 6: V rozehřátém sádle nebo oleji postupně všechny osmažíme. Hotové vyndaváme na tácek s papírovými utěrkami odsát přebytečný tuk a teplé podáváme s dipem dle chuti, doplněné salátem nebo čerstvou zeleninou.
Zveřejněno 11. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilkové rolky s mletým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYzDy
Moje poznámka
Lilkové rolky s mletým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYzDy
Nejnovější recepty
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 3 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 5 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 9 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 23 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno 20. 12. 2024 16:01
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno 20. 12. 2024 13:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové knedlíky
snejkee před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 3 hodinami
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 4 hodinami
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 7 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 8 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 8 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 19 hodinami
Rychlé sádlové housky
magdalenka 20. 12. 2024 17:19
Houbový kuba
Jarda1972 20. 12. 2024 17:10
Suroviny:
lilek,
sůl,
maso mleté,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
paprika sušená sladká,
sýr gouda,
sádlo,
jogurt bílý,
rajče sušené v oleji,
česnek,
bazalka čerstvá,
kapary
Komentáře (8)