Pečené švestky
Jednoduchý, lahodný a osvěžující dezert připravíme během chvilky ze švestek. Stačí je ochutit cukrem, skořicí a citronovou šťávou a zapéct v troubě. Dezert podáváme ozdobený šlehačkou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 888 kJ / 690 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,56 g |
Tuky | 10,00 g |
Vláknina | 14,10 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 33 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 139,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Švestky opláchneme, osušíme, rozpůlíme a vyjmeme pecky.
Krok 2: Zapékací misku vymažeme máslem. Švestky rozložíme do misky řeznou stranou nahoru, těsně vedle sebe. Posypeme cukrem, skořicí a pokapeme citronovou šťávou. Vložíme do předehřáté trouby a rozpečeme.
Krok 3: Podáváme vychlazené a doplněné šlehačkou, jako osvěžující dezert.
Zveřejněno 13. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené švestky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W68ro
Moje poznámka
Pečené švestky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W68ro
Nejnovější recepty
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Malinové "obrázky"
Přidáno před 3 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 7 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 21 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno před 23 hodinami
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno 20. 12. 2024 13:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 1 hodinou
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 2 hodinami
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 5 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 6 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 6 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 17 hodinami
Rychlé sádlové housky
magdalenka před 22 hodinami
Houbový kuba
Jarda1972 před 22 hodinami
Polévka z kysaného zelí s houbami
Kajkajak 20. 12. 2024 14:22
Suroviny:
švestky,
cukr,
skořice,
máslo,
šťáva citronová,
šlehačka
Komentáře (1)