Jednoduchý předkrm pro milovníky krevet
Pokud chcete připravit opravdu luxusní předkrm, nebo malé pohoštění pro milou návštěvu, zkuste se chopit našeho receptu. Krevety podávané na smaženém rýžovém papíru, s avokádem, ochucenou majonézou a listovým salátem jsou skutečná lahůdka.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 498 kJ / 836 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,45 g |
Tuky | 87,74 g |
Vláknina | 3,05 g |
Cholesterol | 91 mg |
Sodík | 965 mg |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 8,01 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čerstvé krevety očistíme, ulomíme hlavu, sundáme krunýř (můžeme ponechat ocásek na uchopení).Opatrně ostrým nožem nařízneme záda krevety a vytáhneme černé střívko. Krevety opláchneme a osušíme papírovou utěrkou.
Krok 2: Rýžový papír rozstřihneme nůžkami na čtvrtiny a dáme pozor abychom je nezlámali. Připravíme majonézu, nebo použijeme kupovanou. Lze použít i avokádovou nebo jinou ochucenou. Rozpůlíme avokádo, odstraníme pecku a lžící vyjmeme ze slupky. Nakrájíme na proužky a zakápneme citronovou šťávou.
Krok 3: Omyjeme listy salátu a necháme okapat. Může být jiný, srdíčka nebo hlávkový.
Krok 4: Na malou rozehřátou pánvičku dáme olej, jakmile se kolem vložené špejle dělají bublinky vkládáme nastříhaný rýžový papír - okamžitě po zbělání (je to pár vteřin) vyndáme kleštičkami (na obracení při smažení) nebo obracečkou na papírovou utěrku a vložíme další až osmažíme všechny.
Krok 5: Ztlumíme stupeň tepla a vložíme naplocho rozpůlený stroužek česneku, nespálíme, chceme jen ovonět olej.
Krok 6: Do oleje vkládáme připravené krevety a smažíme maximálně 1 minutu, z druhé strany také minutu. Jakmile zrůžoví jsou hotové, delší tepelnou úpravou by ztuhly. Opět odkládáme na papírové utěrky.
Krok 7: Na talíře položíme osmažený dílek rýžového papíru, přidáme kousek salátu, 2 dílky avokáda a lžičku majonézy. Nakonec poklademe krevety, vše mírně osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.
Krok 8: Ihned podáváme například jako předkrm nebo pohoštění. Různé druhy a kousky pečiva si může každý posloužit z malé ošatky, která bývá na stole nebo servírovacím stolku.
Zveřejněno 17. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchý předkrm pro milovníky krevet
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpkL8
Moje poznámka
Jednoduchý předkrm pro milovníky krevet
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpkL8
Nejnovější recepty
Horké jablko
Přidáno před 33 minutami
Škvarkové a zelné placky
Přidáno před 1 hodinou
Vanilková šarlota s ananasem
Přidáno před 9 hodinami
Chlebíčky s rostbífem
Přidáno před 10 hodinami
Pórkový koláč z bramborového těsta
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a slaninou
Přidáno 29. 12. 2024 18:05
Přečtěte si
Nejnovější články
Sedm tipů, jak nápaditě ozdobit jednohubky pro návštěvu. Použít můžeme ořechy, bylinky a ovoce či ozdobně vykrojený sýr
Novoroční zvyky a pověry: Čočka zajistí peníze, vepřový ovar a uzené přinesou štěstí, s rybami vám ale zase uplave
Pět nejslavnějších drinků s proseccem: Aperol Spritz, Bellini nebo French 75 jsou zpestřením každé silvestrovské párty
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maki sushi
Natkaaa před 11 minutami
Pomazánka z krabích tyčinek 2
Petulice před 17 minutami
Lovecká pomazánka
Petulice před 18 minutami
Ševcovský mls na chlebíčky
Petulice před 20 minutami
Drožďová pomazánka
Petulice před 26 minutami
Snadná vaječná pomazánka
Petulice před 30 minutami
Sýrová pomazánka z Isfahánu
Petulice před 31 minutami
Pomazánka z uzeného masa s vejci
Petulice před 34 minutami
Moje vaječná pomazánka
Darwin před 1 hodinou
Pomalá kachna
vaclavagregrova před 3 hodinami
Suroviny:
krevety,
papír rýžový,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
salát,
avokádo,
majonéza,
citron
Komentáře (4)