Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Japonské křupavé smažené kuřecí maso

Máte chuť nahlédnout do kuchyně exotického Japonska? Zkuste jednoduché japonské pouliční jídlo Karaage. Namarinujte kuřecí maso i s kůží, obalte v jednoduchém těstíčku a můžete začít smažit a ochutnávat.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 660 kJ /
397 kcal
Bílkoviny11,09 g
Tuky12,76 g
Vláknina1,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 1,88 g
Sůl4,61 g
Sacharidy56,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Česnek utřeme, nebo usekáme najemno. Zázvor nastrouháme. Ze všech uvedených surovin smícháme marinádu. Maso i s kůží nakrájíme na menší kousky a naložíme do marinády alespoň na 30 minut. Krok 2: Zatím z obou druhů škrobu, vejce a vody vymícháme těstíčko. Do rozehřáté pánve dáme vyšší vrstvu oleje a snížíme na střední stupeň tepla. Marinované kousky masa obalíme v těstíčku a vkládáme do rozehřátého oleje. Krok 3: Postupně po malých dávkách smažíme všechny kousky masa cca 3-4 minuty, hotové odkládáme na talíř s papírovou utěrkou odsát přebytečný tuk. Nedáváme větší množství, aby se maso nezačalo dusit místo smažení. Podáváme ihned doplněné zeleninou podle chuti i dipem.

TIP: Asijská kuchyně

Zveřejněno 25. 9. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Jedná se o jednoduché japonské pouliční jídlo Karaage dělané vždy s kůží a podávané ihned po usmažení. Doplnila jsem zeleninou, zvolila jsem vařenou brokolici s avokádovou majonézou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Japonské křupavé smažené kuřecí maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNY41

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Japonské křupavé smažené kuřecí maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNY41

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Anna Kocikova: :-) Moc děkuji za komentář i za to, že jsi si jediná všimla i té brokolice - byla moc dobrá. :-K Přeji hezký a pohodový den.

Maruško,věřím že to bylo skvělé;-)Mě se moc líbí i ta brokolice s avokádovým dipem:-K

Simona Skolakova: :-) Moc děkuji - opravdu to byla dobrota. :-K Hezké zakončení večera :-K

moc se mi líbí marináda,musí to masíčko pak být dobrota<3

Bayta: :-) Děkuji za komentář a přeji hezký zbytek večera. :-K

To je dobrota <3 Ta marináda je velmi zajímavá :-)

zdenka.s: :-)Zdeničko, to si tedy opravdu nemyslím , je to úplně obyčejné vaření a toto navíc i velmi jednoduché. K mistrům jsem kilometry vzdálená. :-K Přeji krásný den :-K

Marie Svarcova: nepřestávám žasnout,Ty jsi prostě Mistr kuchařského umění :-K Maruško :yes::yes::yes:

zuzi777a: :-) Moc děkuji, za hezký komentář a přeji krásný, pohodový den :-K

Dobrota na talíři! Moc pěkné i na pohled!<3

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, česnek, zázvor čerstvý, omáčka sojová, olej sezamový, pepř mletý, víno rýžové, saké, škrob kukuřičný, solamyl, vejce, olej

Přidat fotografie receptu