Vláčné skořicové šneky
Svátek skořicových šneků se každoročně slaví 4. října. Můžete si je ovšem připravit kdykoliv, protože jakmile je jednou ochutnáte, budete je péct opravdu často. Ať už s polevou nebo bez ní, nadýchaná skořicová rolka zažene všechny chmury.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 137 kJ / 5 769 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,68 g |
Tuky | 261,07 g |
Vláknina | 23,40 g |
Cholesterol | 774 mg |
Sodík | 204 mg |
Sůl | 0,36 g |
Sacharidy | 763,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme kvásek. Smícháme všechny suroviny a necháme asi 10 minut vykynout.
Krok 2: Poté smícháme všechny ingredience na těsto, přidáme kvásek a vypracujeme těsto. Necháme minimálně 1 hodinu kynout.
Krok 3: Jakmile je těsto nakynuté, připravíme náplň. Rozehřejeme máslo a přidáme skořici a cukr.
Krok 4: Těsto rozválíme na placku, natřeme směsí a pak krájíme na tenčí proužky, které zabalíme do šneka.
Dáváme na menší plech s pečicím papírem a necháme 10 minut odpočinout. Poté šneky podlijeme smetanou ke šlehání a pečeme 15-20 minut na 180 stupňů. Krok 5: Z Lučiny nebo Paloučku, másla a cukru vymícháme polevu. Krok 6: Ještě teplé šneky potřeme polevou a můžeme podávat.
Dáváme na menší plech s pečicím papírem a necháme 10 minut odpočinout. Poté šneky podlijeme smetanou ke šlehání a pečeme 15-20 minut na 180 stupňů. Krok 5: Z Lučiny nebo Paloučku, másla a cukru vymícháme polevu. Krok 6: Ještě teplé šneky potřeme polevou a můžeme podávat.
Zveřejněno 6. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vláčné skořicové šneky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWOYY
Moje poznámka
Vláčné skořicové šneky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWOYY
Nejnovější recepty
Celerový salát pro diabetiky
Přidáno před 5 hodinami
Černá čočka beluga s rajčaty, kapií, uzeným masem a volskými oky
Přidáno před 6 hodinami
Silvestrovský lososový tatarák
Přidáno před 6 hodinami
Banánové lívanečky z kefíru
Přidáno před 6 hodinami
Odlehčený vajíčkový salát
Přidáno před 7 hodinami
Zapečený květák v listovém těstě
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak správně zamrazit zbylé cukroví? Při vhodném postupu vydrží chutné skoro až do Velikonoc
Bábovka ze zbytků cukroví: Ideální moučník k odpolední kávě, do které využijete zbylé rohlíčky, linecké i nepečené druhy
Náš život s celiakií: Bezlepkové Vánoce s Áňou aneb Jak jsem pekla perníčky a jak jsem objevila recept na super bagetu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové plátky pečené s marinádou
Marek_Bláha před 4 hodinami
Košíčky tety Vlasty
Kava 2 před 5 hodinami
Domácí nudle
Kava 2 před 5 hodinami
Bramborák s masovou směsí
lucy.komi před 8 hodinami
Kuřecí nudličky na mrkvi s pórkem
mafinka888 před 8 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
TondaJ před 9 hodinami
Karbanátky z brambor a balkánského sýra
trener před 10 hodinami
Krémová polévka z rybího filé
Kajkajak před 12 hodinami
Plátky vepřové panenky podle asijské kuchyně
Lucie1001 před 13 hodinami
Černá čočka Beluga se zeleninou a uzeným masem
Teomi před 15 hodinami
Suroviny:
mléko,
cukr krupice,
mouka hladká,
droždí sušené,
mouka hladká,
cukr,
sůl,
kvásek,
smetana zakysaná,
máslo,
máslo,
skořice,
cukr,
lučina,
cukr moučkový,
máslo
Komentáře (1)